Pretraga

U jednoj od županija zatvorene srednje škole, prelaze na online nastavu na dva tjedna

A- A+

Zbog širenja koronavirusa na snagu su u pojedinim županijama stupile poprilično stroge epidemiološke mjere. Među njima je i Varaždinska županija u kojoj sve srednje škole od danas prelaze na online nastavu.

nastava online, škola kod kuće

foto: Valentina Gaščić|srednja.hr

– Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, od danas, ponedjeljka 23. studenog, sve naše srednje škole prešle su na online model nastave, koji će trajati dva tjedna. Učenici bi se u školske klupe trebali vratiti u ponedjeljak 7. prosinca 2020. godine. Varaždinska županija je sporazum postigla u koordinaciji s ravnateljima srednjih škola koji su prihvatili sugestiju županijskog Stožera da naredna dva tjedna sve škole na području Varaždinske županije imaju online nastavu, kaže nam Ivana Borovec iz Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Varaždinske županije.

Kaže kako ova županija u tjedan dana broji 1.671 novih slučajeva, što je najviše dosad od početka epidemije. Osim što su zatvorene srednje škole, u Varaždinskoj županiji ovog su vikenda stupile na snagu još neke stroge epidemiološke mjere.

Izdvojeni članak

Capak: ‘Mi smo protiv toga da se zatvaraju škole, osim ako to nije prijeka potreba’

One, između ostalog, uključuju zabranu održavanja svih javnih događanja i okupljanja na otvorenom na kojima je prisutno više od 20 osoba na jednom mjestu, zabranu svih javnih događanja i okupljanja u zatvorenim prostorima, privremeno je obustavljen rad svih ugostiteljskih objekata, sportskih terena i slično.

– Broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika je gotovo dostigao vrijednost od 1.000, što je i dalje najviša vrijednost među svim europskim regijama. U Varaždinskoj županiji ukupno imamo 16.379 učenika, od čega njih 9.513 u 33 osnovne škole čiji osnivač je Županija, a njih 6.866 u 16 srednjih škola (13 županijskih, tri privatne i jedna vjerske zajednice), ističe Borovec u odgovoru na naš upit.

U jednoj od županija zatvorene srednje škole, prelaze na online nastavu na dva tjedna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap