Pretraga

Jednostavna stvar koja produbljuje intimnost u vezi

A- A+

Koliko god neki to smatrali plitkim i nepotrebni, slanje SMS poruka među partnerima u vezi povećava intimnost. Slanje ljubavnih poruka povezano je sa zadovoljstvom u vezi, no postoji opasnost od pogrešnog tumačenja poruka.

Nova studija otkrila je zamke kod slanja poruka između partnera u vezi, uključujući i činjenicu da može doći do pogrešnog tumačenja SMS-ova zbog nemogućnosti da se vidi partnerov izraz lica. Unatoč toj opasnosti, slanje sms poruka među partnerima produbljuje intimnost, piše Mail Online.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: SMS na pogrešan broj

Slanje poruka donosi veće zadovoljstvo vezom

Lori Schade i Jonathan Sandberg sa Sveučilišta Brigham Young pratili su SMS navike 276 mladih ljudi, od kojih je njih 38 posto bilo u ozbiljnoj vezi, 46 posto osoba bilo je zaručeno, dok ih je 16 posto bilo u braku.

Istraživanje je pokazalo da je i za muškarce i za žene slanje ljubavnih poruka povezano sa zadovoljstvom u vezi, pogotovo kada primaju takve poruke.

Ipak, pri dopisivanju treba paziti da se poruke krivo ne iščitaju, što se često događa zato jer u trenutku čitanja iste ne vidimo izraz lica osobe koja je poslala poruku.

Izdvojeni članak

Sumnjivi SMS-ovi kruže i žestoko ‘deru’ korisnike

Opasnost od nerazumijevanja

Poruke u kojima žene pokušavaju riješiti probleme i nesporazume povezane su s nižom kvalitetom veze, pokazala je studija, dok se muškarci osjećaju manje zadovoljnima kada oni šalju većinu poruka. Muškarci ne vole previše slati SMS-ove jer više vole razgovarati uživo.

To se ipak promijeni u trenutku kada žele izaći iz veze, jer je za njih tekstualna poruka sigurnija forma od osobne komunikacije.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap