Pretraga

Bez muke do pinke: Jednostavni načini za zaradu u srednjoj

A- A+

Dobro znamo da se u srednjoj školi ne može imati normalan posao kojim možete zaraditi neki svoj novac, no ipak postoje načini na koje možete nešto malo privrijediti. Džeparac koji dobivate od roditelja vjerojatno vam uvijek brzo nestane, stoga donosimo jednostavne načine za zaradu dok ste još srednjoškolci.

Foto: Pixabay

Uz školu, izvannastavne aktivnosti i ostalo ne može se imati pravi posao, no ne morate zbog toga stalno biti švorc. Postoje neki jednostavni načini putem kojih si možete dopuniti primanja, tako da se ne morate oslanjati samo na džeparac koji vam daju roditelji.

Izdvojeni članak

Istraživanje: Manjak novca snižava kvocijent inteligencije

Hobi pretvorite u posao

Ukoliko ste jedni od onih kojima je hobi izrađivanje vlastitog nakita, pletenje, crtanje ili bilo što što bi nekog drugog zanimalo i što biste mogli prodati, na konju ste. Na internetu postoji bezbroj stranica na kojima možete prodavati vlastite izdrađene predmete, stoga je to izvrstan načini da od onoga što volite raditi u slobodno vrijeme i zaradite. Također, postoje i portali na kojima možete prodati svoju rabljenu rabu koju više ne želite nositi. Poslikate krpice i stavite ih na internet, možda nekome dobro dođe nešto što vama više ne treba.

Dajte instrukcije

Ovo je idealan posao za odlikaše-ukoliko vam ide u školi, a volite podučavati druge, zašto od toga ne biste malo i zaradili? Napravite mali oglas u kojem navodite svoje znanje (ukoliko imate nagrade s natjecanja, to i navedite), napišite kontakt i postavite oglas oko škole i primjerice knjižnice. Gotovo svaku vještina koju imate možete iskoristiti. Isto vrijedi i ako ste pohađali glazbenu školu. Svoje znanje možete prenijeti drugima, makar ono osnovno.

Freelance grafički dizajneri

Ovo je posao za one koji se malo duže bave tim stvarima, i naučili su dovoljno toga što bi im moglo trebati ukoliko nađu klijente. Grafički dizajn možete obavljati iz vlastitog naslonjača, onda kad imate vremena. Postoji mnogo manjih tvrtki koje trebaju nekog tko će im samo dizajnirati logo, flyere, postere ili slično. To nekome s malo znanja i mašte ne bi trebao biti problem, a moglo bi vam donijeti nešto ekstra novaca.

Izdvojeni članak

Stvari koje mladi moraju znati o upravljanju novcem

Čišćenje, čuvanje djece ili šetanje pasa

Ovo može raditi gotovo svatko. Danas postoji mnogo ljudi koji su prezaposleni da bi detaljno očistili svoj stan, i koji ne bi imali ništa protiv da plate nekome da to učini za njih. Jedan dio vikenda možete odvojiti kako biste tu uslugu nekome pružili. Isto vrijedi i za čuvanje djece i šetanje pasa. Postoje sitnice koje trebate naučiti, no njih može svladati svatko, stoga je jedino što vam je zaista potrebno malo volje. Ako nemate volje za ove poslove, uvijek se možete ponuditi da starijima ili nemoćnima kupujete stvari u trgovini.

Bitno je samo da znate kako postoji mnogo načina da zaradite novac, samo ako ste dovoljno kreativni da kapitalizirate svoje vještine. Internet je tu da vam olakša povezivanje s potencijalnim klijentima, stoga vam treba samo trud i volja, koji će vam se na kraju itekako isplatiti. Nema ništa bolje od zarađivanja vlastitog novca.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap