Pretraga

Jeste li spremni za polaganje vozačkog? Probajte dobiti 12/12 na kvizu o prometnim znakovima

A- A+

Ako želite provjeriti svoje znanje u raznim područjima, a pritom se i zabaviti, sustav kvizovi.srednja.hr idealno je mjesto za vas. Osim što ondje postoji pregršt pitanja vezanih uz školsko gradivo, možete ponavljati i ona vezana uz prometi ispit. Pripremili smo vam ovoga puta niz pitanja vezanih uz prometne znakove.

Prometni znakovi, foto: Unsplash

Ako ste među onima koji ovih dana upisuju autoškolu ili ste ju već upisali i pred vama je vozački ispit, na pravom ste mjestu. Već u ovome trenutku poznato vam je što sve trebate obaviti da biste došli do vozačke dozvole – najprije vas čekaju predavanja u autoškoli, potom polažete teorijski dio ispita – Prometni propisi i sigurnosna pravila, a tek nakon njega čeka vas ispit vožnje – Upravljanja vozilom.

Kada je riječ o ispitu iz Prometnih propisa i sigurnosnih pravila, na postavljenim pitanjima najmanje je jedan točan odgovor, ali može ih biti i više. Ona pitanja na koja kandidati ne odgovore, djelomično odgovore ili odgovore netočno tretiraju se isto – ispitivač ih ocjenjuje netočnima. Ispit prolaze oni koji su prikupili 90 posto od ukupno 120 bodova. Sva pitanja koja se odnose na propuštanje vozila na raskrižju morate riješiti ispravno, u protivnom padate ispit čak i ako ste na njemu postigli više od 90 posto.

Svoje znanje vezano uz propise možete ponavljati kroz naš sustav kvizovi.srednja.hr. Dio tog ispita je i poznavanje prometnih znakova – nakon brze registracije u sustav kvizovi.srednja.hr provjerite znate li prepoznati svih 12.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Za točne odgovore kliknite ‘nastavak teksta’.

Copy link
Powered by Social Snap