Pretraga

Još jedan grad najavio kako će poskupjeti školski obroci, no za neke učenike će biti besplatni

A- A+

Zbog poskupljenja energenata i namirnica dolazi do poskupljenja školskih obroka u brojnim gradovima. Među njima je i Sisak, gdje je potvrđeno kako će obroci poskupjeti s pet na 8,3 kuna po obroka. Djeca čije su obitelji korisnici dječjeg doplatka imaju pravo na besplatan obrok.

kantina kuhinja obrok

Foto: Pixabay

Val poskupljenja zahvatio je sve, pa i škole. Brojni gradovi poskupljuju obroke u osnovnim školama kojima su osnivači. Među njima je i Sisak koji je najavio kako će obroci poskupjeti s dosadašnjih pet kuna na 8,3 kuna po obroku.

– Govorimo o kuhanom obroku po Healthy Meal Standardu, koji se u Sisku provodi od 2019. godine te uz obrok osiguravamo i voće nabavljeno od lokalnih proizvođača kroz projekt Školska shema, koji provodimo s ciljem promicanja uravnotežene prehrane i zdravih prehrambenih navika djece u odgojno-obrazovnim ustanovama, poručili su iz Grada.

Izdvojeni članak
hrana škola

U više gradova poskupljuju školski obroci: ‘Marenda ispod 10 kuna i ručak ispod 18 do 20 kuna su nemogući’

Djeca iz obitelji koje su korisnici dječjeg doplatka imaju besplatne obroke. Milijun kuna osigurano je projektom ‘Zdrav objed svima’, financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Besplatne obroke imaju 994 učenika u svih devet sisačkih osnovnih škola.

Poskupljenja obroka najavljena su i Puli, Pazinu, Kutini i Rijeci. Cijene će ostati iste u Zagrebu, Velikoj Gorici i Križevcima, a svi učenici u Osijeku i Čakovcu imat će besplatne obroke.

kantina kuhinja obrok
Share via
Copy link
Powered by Social Snap