Pretraga

Još jedan veliki grad daje stipendije učenicima koji se obrazuju u 46 deficitarnih zanimanja, uskoro kreću prijave

A- A+

Upis učenika u strukovne škole koje obrazuju deficitarni kadar pojedini gradovi nastoje poticati kroz davanje stipendija. Među njima je i jedan od većih gradova u Hrvatskoj, Velika Gorica, koji dodjeljuje stipendije učenicima prvih razreda koji su se upisali u 46 deficitarnih zanimanja.

novac kune

Foto: srednja.hr

Grad Velika Gorica objavio je natječaj za stipendiju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva u školskoj godini 2022./2023. Stipendija se dodjeljuje učenicima prvih razreda, a prijave se otvaraju 1. rujna te će završiti 30. rujna.

Stipendija iznosi 500 kuna mjesečno

Ova stipendija iznosi 500 kuna mjesečno i dodjeljuje se za deset mjeseci školske godine, a dodijelit će se za ovu godinu ukupno 30 stipendija učenicima koji su upisali neko od sljedećih zanimanja:

Deficitarna zanimanja koja se stipendiraju u Velikoj Gorici u 2022./23.

Kako stoji u obavijesti na web stranici Grada, uvjet je da su prijavitelji na natječaj redoviti učenici prvog razreda u trogodišnjem programu obrazovanja za deficitarna zanimanja, da imaju prebivalište na području Grada Velike Gorice najmanje tri godine
te da su državljani RH. Učenici će se rangirati temeljem prosjeka ocjena u 7. i 8. razredu.

Oni koji ostvare pravo na stipendiju, mogu je nastaviti koristiti do kraja srednje, ali pod uvjetom da uspješno završe razred za koji su stipendirani i ne promijene prebivalište. Treba naglasiti i da je pravilo da oni koji ne završe razred za koji se stipendiraju ili promjene prebivalište izvan Gorice, trebaju vratiti stipendiju. Također, učenici dobitnici ne mogu istovremeno primati druge stipendije.

Izdvojeni članak

Izašla lista deficitarnih zanimanja za stipendije u Zagrebu, pogledajte tko će je moći dobiti u 2022./23.

Što je sve potrebno za prijavu?

Uz to što trebaju popuniti obrazac pod nazivom ‘prijava’, u natječaju je potrebno priložiti sljedeću dokumentaciju:

  • potvrdu o upisu u prvi razred za školsku godinu 2022./2023. – ovjeren od škole s navedenim zanimanjem koje učenik upisuje
  • svjedodžbe 7. i 8. razreda (preslika)
  • domovnicu (preslika)
  • potvrdu o prebivalištu izdana u MUP-u
  • obrazac – Izjava sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka

Obrazac ‘prijava’ i izjavu o osobnim podacima možete preuzeti klikom na poveznicu. Kako stoji u natječaju, dodatna dokumentacija dostavlja se samo po zahtjevu Povjerenstva, a uključuje potvrdu o prihodima ostvarenih iz plaća, mirovina, drugog dohotka ili prihod iz obrta, poljoprivrede i šumarstva za članove zajedničkog kućanstva za 2021. Prijave za dodjelu stipendija za deficitarna zanimanja u Velikoj Gorici, sa svom traženom dokumentacijom, dostavljaju se osobno ili poštom na adresu: Grad Velika Gorica, Pisarnica, Trg kralja Tomislava 34, 10410 Velika Gorica.

Copy link
Powered by Social Snap