Pretraga

U još jednoj županiji skraćuje se nastavni sat, a za učenike i nastavnike nabavlja se 40 tisuća maski

A- A+

Osim u Gradu Zagrebu, Primorsko-goranskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, nastavni sat bit će skraćen i u školama Varaždinske županije. Županija nabavlja i maske za učenike i nastavnike, a kako je uvjerljiva većina do sada radila jednosmjenski zbog mjera HZJZ-a dio škola prelazi na dvosmjensku nastavu.

Foto: Pexels

U Varaždinskoj županiji je do sada 94% učenika polazilo jednosmjensku nastavu, pa će škole jednostavnije savladati  organizaciju nastave u novoj školskoj godini, istaknuo je na konferenciji za medije župan Radimir Čačić, prenosi Index.hr.

Izdvojeni članak

I treća županija zatražila skraćivanje nastavnog sata: Nabavit će i maske za učenike

Osam matičnih osnovnih škola i jedna područna te četiri srednje škole u Varaždinskoj županiji prijeći će na nastavu u dvije smjene. Na dvosmjensku nastavu prelaze osnovne škole Breznički Hum, Kneginec, Ludbreg, Novi Marof s područnom školom Remetinec, kao i osnovne škole Sračinec, Sveti Đurđ, Varaždinske Toplice i Vidovec. Dvije će škole zadržati dosadašnji način rada, ali u predmetnoj nastavi u višim razredima primijenit će se hibridni model.

Kada je riječ o srednjim školama, iz jedne u dvije smjene prelaze Prva i Druga gimnazija Varaždin, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska te Strojarska škola. Gospodarska škola, koja je i dosad imala manji opseg posla u drugoj smjeni, sada prelazi na punu drugu smjenu, prenosi Index.

Nastavni sat i u ovoj će se županiji skratiti na 40 minuta i za to će Županija tražiti suglasnost Ministarstva, a za sve učenike i djelatnike nabavlja se 40 tisuća zaštitnih maski. Zanimljivost je da će Zaštitna radionica Srednje strukovne škole Varaždin sašiti 23 tisuće maski, a ostatak Varteks.

Iz županije kažu i kako se školski djelatnici koji će po bilo kojoj osnovi biti u samoizolaciji, neće moći vratiti u škole bez testiranja na koronavirus, koje će pak platiti Varaždinska županija.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap