Pretraga

Jovanović odbio prijedlog za odgodu: Učenici Splitsko-dalmatinske županije ipak 2. rujna u klupama

A- A+

Ljeto je ove godine kasno počelo, pa postoji bojazan da će prave vrućine tek nastupiti, i trajati duže nego smo navikli. Pročelnik županijskog Ureda za prosvjetu zbog toga, ali i zbog mogućnosti produžetka turističke sezone još je u lipnju Ministarstvu predložio odgodu početka školske godine za tjedan dana, no ministar Jovanović taj je prijedlog odbacio.

Nije rijetkost da paklene vrućine zagriju Hrvatsku u devetom mjesecu, te tako otežavaju normalno funkcioniranje zaposlenih građana, ali i školaraca. Deveti mjesec još bi uvijek mogao biti dosta ‘živ’ što se tiče turističke sezone, a upravo zbog toga, pročelnik županijskog Ureda za prosvjetu Zdravko Omrčen uputio je MZOS-u prijedlog za odgodom početka školske godine. Ministar Jovanović je, međutim, taj prijedlog odbacio.

Izdvojeni članak

Kako se rashladiti za vrijeme ljetnih vrućina

‘Turistička sezona u 9. mjesecu još traje, a mnogo roditelji učenika od tog žive’

– Do 15. lipnja može se tražiti odgoda početka školske godine, a teško je pretpostaviti kakvi će vremenski uvjeti vladati u rujnu. Ipak smo se navikli već da su temperature tada vrlo visoke. Mi smo uredno u roku tražili odgodu početka nastave od sedam dana, zbog turističke sezone, koja je u devetom mjesecu još uvijek jaka, rekao je Omrčen.

Pročelnik smatra kako se ljeto tek zahuktava, i pretpostavlja da će u rujnu još uvijek biti ljetno vrijeme pogodno za dolazak turista. Na taj način, dodao je, roditelji školaraca koji žive od turizma, mogu još uvijek zaraditi. U prijedlogu koji je poslan u ministarstvo, on je predložio skraćivanje proljetnih praznika, s čime se kako je naglasio slažu i roditelji i učenici, kako bi škola u rujnu mogla početi tjedan dana kasnije. Ministar Jovanović ipak je odbio takav prijedlog , što znači da će učenici 2. rujna biti u svojim školskim klupama.

Učenici 2. rujna bez obzira na sve u svojim klupama

– Ministarstvo nam je uskratilo suglasnost za odgodom početka školske godine, što znači da će učenici osnovnih i srednjih škola 2. rujna uredno biti u svojim školskim klupama, bez obzira na vrućinu i druge stvari, potvrdio nam je Omrčen.

Copy link
Powered by Social Snap