Pretraga

Jovanović predložio razrješenje Gorana Sirovatke

A- A+

Još od prošlogodišnih ispita hrvatskog jezika na maturi, ministar Željko Jovanović zatražio je analizu ispita i u medijima istupao s izjavama da je test bio manjkav. Nekoliko mjeseci nakon kaosa oko testa, predlaže smjenu najodgovornije osobe za maturu, Gorana Sirovatke, ravnatelja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Razlog su, kako smatra Jovanović, brojne nepravilnosti u radu Sirovatkinog centra.

Izdvojeni članak

Sirovatka: Vjerujem da je ispit iz hrvatskog dobro napravljen

Ministar Željko Jovanović predložio je jučer smjenu Gorana Sirovatke, ravnatelja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Naime, razrješenje je predloženo jer kako kaže Jovanović, bilo je brojnih nepravilnosti u tom centru. Ministar ništa više nije htio reći, a čeka se očitovanje Sirovatke. 

Uoči jučerašnje svečanosti dodjeljivanja dopusnice Visokoj školi za sportski menadžment Aspira, okupljeni novinari upitali su ministra Jovanovića o prijedlogu za razrješenje Gorana Sirovatke.

– Temeljem nalaza uočene su brojne nepravilnosti i u skladu sa time upravnom vijeću je upućen nalog da se postupi u skladu sa zakonom, što znači da, ukoliko su nepravilnosti takve oni su dužni pokrenuti postupak za razrješenje, objasnio je novinarima ministar Jovanović dodajući kako je Sirovatka dužan očitovati se. Nije poznato o kakvim se nepravilnostima radi, no spekulira se je sve počelo još od prošlogodišnjeg ispita iz hrvatskog jezika na maturi, nakon kojeg su se brojni maturanti pobunili.

Goran Sirovatka jučer se medijima nije htio očitovati, već je poručio da će njegov iskaz dobiti samo upravno vijeće. Do jutros se nije predomislio, jer se novinarima ne odgovara na pozive.

Provjerite svoje znanje i riješite kvizove za maturu ovdje.

Jovanović predložio razrješenje Gorana Sirovatke
Share via
Copy link
Powered by Social Snap