Pretraga

Kada spavamo goli budimo se zdraviji

A- A+

Kada spavamo kao od majke rođeni dopuštamo tijelu da samostalno kontrolira našu tjelesnu temperaturu. Umatanjem u predebele pokrivače i pretjerano grijanje soba mogu smanjiti proizvodnju prirodnih antioksidansa i hormona koji utječu na našu sreću i zadovoljstvo. Također, kada spavamo potpuno goli sa svojim ljubavnim partnerom puno ćemo teže propustiti jutarnja zadovoljstva.

www.rev967.com

Znanstvenici su otkrili kako problemi s insomnijom mogu biti uzrokovani nepravilnom regulacijom tjelesne temperature. Postizanjem optimalnih uvjeta i smanjivanjem topline kože poboljšava se san i produžuju duboke faze spavanja što pozitivno utječe na naše zdravlje, piše themindunleashed.org.

Izdvojeni članak

Evo koji je najbolji položaj za spavanje

Kada spavamo goli tijelu je lakše postići optimalnu temperatura

Prirodno hlađenje tijela preko noći može pomoći u smanjivanju razine kortizola pa se tako može kontrolirati šećer u krvi, poboljšavati metaboličke funkcije i popraviti raspoloženje i moždane aktivnosti.

Prekomjernim zagrijavanjem tijela zaustavlja se proizvodnja melatonina. Njegovo se nastajanje pospješuje kada spavamo u potpunom mraku te se tada aktivira važno hlađenje tijela.

Poboljšava se lučenje hormona koji usporavaju proces starenja

Niža tjelesna temperatura, pak, poboljšava lučenje hormona rasta, čija se količina povećava i za vrijeme samog spavanja. Osim toga, tada je veća i proizvodnja jednog od najjačih antioksidansa melatonina koji brže nastaje i kada se odmaramo u potpunom mraku.

Navedeni hormoni vrlo su važni kod usporavanja procesa starenja i zbog toga je njihova prisutnost ima blagotvoran utjecaj na naše zdravlje.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Najsmješnija mjesta i poze za spavanje

Zbog veće razine Oxytocina stvara se intimniji odnos

Olakšava se i lučenje Oxytocina, hormona zaslužnog za stvaranje privlačnosti i kvalitetnijeg intimnog odnosa. Njegova je prisutnost kod žena najveća za vrijeme trudova pa je upravo on najzaslužniji za snažnu povezanost majke i djeteta nakon rađanja.

Pa ukoliko sa svojim partnerom spavate bez odjeće te vam se koža dodiruje cijelu noć povećati će se njegova razina što će općenito poboljšati vašu vezu, a pozitivno će utjecati i na vaš seks koji ćete sigurno ujutro puno teže preskočiti ako ste oboje već pri buđenju potpuno goli.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap