Pretraga

Kadrovske izmjene u Ministarstvu znanosti: Evo tko je zasjeo na čelne pozicije

A- A+

Nakon ukupno 29 prijava, Vlada je izabrala i imenovala četvero novih ravnatelja uprava u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Podsjetimo, zakonskim izmjenama ravnatelji uprava rade ono što su nekoć radili pomoćnici ministara. Najviše prijava, njih čak 12, bilo je se za poziciju ravnatelja Uprave za odgoj i obrazovanje.

Foto i obrada: Screenshot HRT | srednja.hr

Vlada je prošlog tjedna izglasala nekoliko izmjena na čelnim mjestima u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Prvo, Momir Karin razriješen je dužnosti pomoćnika ministra znanosti i obrazovanja, no to ne znači da odlazi iz Ministarstva već da će u njemu ostati (barem) iduće četiri godine. Karin je, naime, imenovan je ravnateljem Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja. Na tu je poziciju prvotno željelo doći deset ljudi, no troje ih je imalo nepotpunu dokumentaciju. Između ostalih kandidata, nakon intervjua s ministrom Fuchsom, Karin je pobijedio na natječaju. Prije dolaska u Ministarstvo, Karin je bio ravnatelj Obrtničko-industrijske škole u Imotskom.

Temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine, i dr. sc. Hrvoje Meštrić imenovan je ravnateljem Uprave za znanost i tehnologiju. Za tu su se poziciju natjecala samo dva kandidata, dok su dvije prijave bile nepotpune. Meštrić je na tom mjestu bio i u prethodnom mandatu, a prije toga je jedno vrijeme radio i kao načelnik Sektora za razvoj znanosti i tehnologije u istom ministarstvu. Radio je i na splitskom PMF-u, a njegovi radovi u području fizike postigli su zavidan broj citata.

Najviše prijava, njih čak 12, bilo je se za poziciju ravnatelja Uprave za odgoj i obrazovanje, a na kraju je izabrana mr. sc. Vesna Šerepac. Šerepac je nekoć radila kao pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije te kao voditeljica radne skupine za obrazovanje i kulturu pri Hrvatskoj zajednici županija.

Nandor Čapo imenovan je ravnateljem Uprave za nacionalne manjine. Na natječaj za to mjesto javilo se petero kandidata, ali samo su tri prijave bile potpune. Čapo je godinama radio kao učitelj na mađarskom jeziku, nakon čega dolati u MZO gdje postaje načelnik Samostalnog sektora za nacionalne manjine. Po stuci je diploimirani ekonomist, a 2010. je postao i predsjenik Foruma mađarskih prosvjetnih djelatnika.

Podsjetimo, zakonskim izmjenama ravnatelji uprava rade ono što su nekoć radili pomoćnici ministara.

PROUČITE ODLUKE O IMENOVANJIMA:

Ako vam se dokument ne učitava osvježite stranicu ili ga preuzmite ovdje.

Kadrovske izmjene u Ministarstvu znanosti: Evo tko je zasjeo na čelne pozicije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap