Pretraga

Kakav Hungaroring, što će ovo biti: Srednjoškolci iz 24 škole svojim će se bolidima utrkivati u Sisku

A- A+

Početkom lipnja po šesti će put Sisak biti domaćin manifestacije te utrke SOELA, na kojoj će se ove godine utrkivati rekordan broj srednjoškolskih solarnih i električnih bolida, odnosno njih čak 24. Nastupit će učenici iz svih krajeva Hrvatske, a očekuje se i nastup timova iz Slovenije i Francuske.

Screenshot: Radio televizija Banovina

Organizaciju utrke vodi Tehnička škola Sisak, a uz njih će još čak tri tima iz Sisačko-moslavačke županije imati svoje predstavnike na utrci, koja će se održati 9. lipnja u 11 sati, izvještava Jutarnji list.

Izdvojeni članak

[FOTO] Pogledajte vozni park na solarni pogon, koji su izradili učenici triju hrvatskih srednjih škola

No, osim vozačkih sposobnosti, za srednjoškolce je jednako važan, ako ne i bitniji konstruktorski dio priče. Naime, osim sposobnosti vožnje ‘vozilica budućnosti’ učenici pod vodstvom svojih mentora tijekom nastavnog procesa sastavljaju bolide kojima se utrkuju na SOELA-i.

Osim utrke na trodnevnoj manifestaciji će biti priređena izložba električnih i hibridnih vozila uz promotivnu vožnju, izložba solarnih automobila te konferencija o inovativnoj djelatnosti mladih.

Kao što smo već spomenuli organizator SOELA-e je Tehnička škola Sisak, koja se inače ističe po provođenju niza projekata za koje je povukla mnoštvo sredstava iz EU fondova.

Do sada je kako piše Jutarnji list ostvareno 15-ak projekata u vrijednosti od desetak milijuna kuna.

Kakav Hungaroring, što će ovo biti: Srednjoškolci iz 24 škole svojim će se bolidima utrkivati u Sisku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap