Pretraga

Kakav je osjećaj dirati zmiju? Saznajte u društvu studenata zagrebačkog fakulteta

A- A+

Na Veterinarskom fakultetu održat će se deveta po redu Reptilomanija+. Ovu edukativnu izložbu egzotičnih životinja organizira udruga studenata veterinarske medicine Equus, a posjetitelji će od 25. do 29. svibnja moći vidjeti mnoge vrste koje prirodno ne nastanjuju naše područje kao što su leopard gekon, kukuruzna zmija, aksolotl i druge.

reptilomanija

Foto: David Clode, Unsplash

Reptilomanija+ postala je svojevrsni brand Veterinarskog fakulteta. Prošle se godine zbog pandemije održala online ali ove će godine posjetiitelji moći osobno upoznati zanimljive, egzotične vrste koje inače nisu prisutne u Hrvatskoj. Reptilomanija+ održat će se u studentskim prostorijama fakulteta, a bit će izloženo oko 50 životinjskih vrsta, što je najviše do sada.

Izdvojeni članak

Kako je to imati zmiju, štakora, ježa ili sfinks mačku? Razgovarali smo s vlasnicama neobičnih kućnih ljubimaca

Cilj je ove izložbe približiti i zainteresirati širu populaciju za egzotične životinje kao kućne ljubimce i educirati ih o držanju istih. Organizatori su nagrađivani dekanovom i rektorovom nagradom, a broj posjetitelja iz godine u godinu raste. Osim same izložbe, organizirana su i predavanja uzgajivača i veterinara egzota za vrtiće i škole, a ostali posjetitelji od organizatora i uzgajivača mogu saznati sve što ih zanima o držanju pojedine vrste.

Osim gmazova, na Reptilomaniji+ se mogu vidjeti i vodozemci, ribe, insekti i pauci, kao što su patuljasti kajman, pauk ptičar, kornjača čančara te insekti poput paličnjaka, a za one hrabrije omogućeno je rukovanje i fotografiranje s kraljevskim pitonom i bradatom agamom.  Također, članovi udruge svake godine organiziraju aktivnosti za one najmlađe, poput bodypaintinga i kratkih edukacijskih predavanja.

Na Reptilomaniju+ pozvani su svi, a ulaz je besplatan. Za više informacija zapratite Retilomaniju+ na Facebooku i Instagramu.

Kakav je osjećaj dirati zmiju? Saznajte u društvu studenata zagrebačkog fakulteta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap