Pretraga

Kako iskoristiti praznike?

A- A+

Vrijeme je raspusta. Kratki odmak od svakodnevnih napornih školskih obveza. Mnogo je stvari koje hoćete obaviti već neki period, ali zbog preokupiranosti nastavom niste stigli.

Upravo je raspust doba kada biste se bez grižnje savijesti mogli pozabaviti odgođenim stvarima, koje vas vesele ili ih mjesecima niste stigli obaviti. Evo nekoliko prijedloga, koje smo izdvojili za vas.

Naučite strani jezik

Ove godine ulazimo u Europsku Uniju. Razmjena roba, ali i radne snage bit će intenzivnija nego ikad. Engleski više nije u stalnom fokusu kao jezik koji je potrebno naučiti, budući da se poznavanje ovog globalnog jezika podrazumijeva.

Nemoguće je nepoznat jezik naučiti u nekoliko tjedana. Međutim, osnovno upoznavanje s nekim jezikom, može vas navesti na ideju da upišete tečaj. Time se možete dodatno usavršiti, biti zadovoljniji, a i doći do reference, vrlo korisne na tržištu rada.

Izdvojeni članak

Deset stvari o školi koje ste sigurno zaboravili na praznicima

Pospremite stan/sobu

Koliko vam se puta učinilo da čuvate bezbroj nepotrebnih stvari koje ne koristite već godinama? One pak koje koristite svakodnevno, u potpunom su neredu. No, zbog stvarnih obveza ili odgađanja koje izaziva pomisao na mrsko pospremanje, izbjegli ste ga u prvom polugodištu.

Jedan dan odredite i olakšajte si život na neko vrijeme. Osim zadovoljstva koje ćete na kraju dobiti, često se u procesu pospremanja pronađu uspomene za koje smo zaboravili da postoje.

Posjetite rodbinu

Potpuno ste okupirani nastavom, a ono vremena što vam ostaje uglavnom iskorištavate na odmor u krugu obitelji, ili druženja s prijateljima. S druge strane već vas dugo vremena stric ili teta pozivaju da ih posjetite, ali vama uvijek iskrsne nešto važnije.

Dok ste bili jako mali upravo taj stric ili teta su vas vodili na sladoled, čuvali vas dok su roditelji bili odsutni i igrali se s vama. Vrijeme je da im nešto od toga vratite ili im barem uljepšate jedan dan.

Pročitajte knjigu po svom izboru

Uz gradivo koje morate naučiti, lektire isto često gostuju na školskom programu. Kad se to dvoje zbroji, ostaje jedva vremena da prolistate dnevne novosti. Zimski raspust je nastupio, napolju je minus, vi ste u svom udobnom krevetu uz knjigu koju vam je davno preporučio prijatelj ili je vama zapela za oko. Preporuka se nameće sama po sebi.

Kratko putovanje

Izbjegli ste nekoliko izlazaka i posljednji šoping, te vam je ostalo nešto novca, pa razmišljate kako ga utrošiti u pravu stvar. Blagdansko je vrijeme, internet vrvi od ponuda s popustima, među kojima su česta i putovanja. Iskoristite ušteđevinu na vikend putovanje u planine, na more gdje su i sada ugodne temperature ili pak otputujte u neku europsku zemlju koju dugo želite posjetiti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap