Pretraga

Kako preboljeti voljenu osobu u 5 koraka

A- A+

Svi su jednom bili ostavljeni ili sami prekinuli vezu. No gorko iskustvo nije uvijek jednako, jače je ako ste tu osobu zaista voljeli i ako to nije bila prolazna veza. Svejedno preboljeti nekoga s kim ste do jučer dijelili gotovo sve, nije uvijek lako. Nakon što ste otugovali svoje i prošli prvotni šok da je zaista kraj, spremni ste okrenuti novu stranicu. Možda će vam ovih par savjeta pomoći da učinite prve korake kako biste se naviknuli na novi životni stil – onaj u kojem solirate.

 1) Riješite se svih sitnica koje vas podsjećaju na nju / njega

Nemojte čuvate nepotrebne stvarčice u svom životnom prostoru koje vas podsjećaju na tek završenu vezu. Spremite sve CD-e, fotografije, poklone i druge sitnice u jednu kutiju. Računalo očistite od svih zajedničkih dokumenata i fotografija, stavite sve u jedan folder i nabacite veseli backgorund. Kad to radite, slušajte veselu glazbu.

2.) Budite malo sami, a ako ne možete pravac kava s frendovima

Iako ćete odmah htjeti upoznati ljude i tražiti nove potencijalne simpatije, sačekajte. Uzmite si malo vremena da budete sami sa sobom. Čitajte knjige, slušajte glazbu, a ako vas to baca u depresiju družite se s prijateljima. Obnovite stara prijateljstva, organizirajte bezbroj kava i budite u veselom društvu.

3.) Nađite novu razonodu

Imat ćete više vremena nego inače, pa ga pametno iskoristite umjesto da padate u depresiju. Idite na tečaj jezika, naučite igrati tenis ili jednostavno volontirajte u mladoj pozitivnoj okolini. Na taj način imat ćete još jedan osobni cilj koji će zaokupiti vašu pažnju i skrenuti je od razmišljanja o toj osobi.

4.) Otputujte

Iako je kraj ljeta, ako si možete to priuštiti otputujte bar na kratki godišnji odmor. Ako nemate vremena, organizirajte izlet s prijateljima i maknite se s mjesta. Otkrijte nova mjesta, idite šetati i doživite novu sredinu na drugačiji način.

 5.) Nemojte se javljati

Ni u kojem slučaju, nemojte se javljati bivšem dečku ili curi. Ono što će vas držati na životu neće biti povremena javljanja i srcedrapajuće poruke. Naviknuti se na novi život bez te osobe nije lako, ali pronaći ćete dovoljno snage u sebi da to izvedete. Izbrišite broj iz imenika, pa ni pod utjecajem alkohola nećete moći u gluho doba noći zvati i cmoljiti na mobitel svojoj bivšoj ljubavi.

Copy link
Powered by Social Snap