Pretraga

Kako spavati na nastavi, a da nitko ne primijeti

Sumnjamo da postoji osoba koja nikad nije barem na sekundu zaspala na satu ili predavanju. Svakome tu i tamo treba tek nekoliko minuta ‘power sleepa’, pa donosimo kako to izvesti a da profesor to ne primijeti.

Sigurno ste pokoji put ‘kljucali’ za vrijeme predavanja te se niste mogli oduprijeti snu koji vas je svladavao. Znamo koliko je teško ostati budan noć nakon tuluma ili učenja. Ne vjerujemo da postoji netko kome se to nije dogodilo, stoga donosimo nekoliko načina da zaspete za vrijeme nastave, a da vas nitko ne primijeti.

Strateški odaberite mjesto

Kao prvo, ako mislite da bi vam se na predavanju moglo prespavati jer ste proteklu noć previše ružili, sjednite se negdje u zadnjem dijelu predavaonice. Nadajte se da ćete uspjeti uhvatiti zadnje klupe. Ukoliko ne uspijete uhvatiti takvo mjesto, sjednite pokraj prijatelja i recite im kako planirate malo zaspati, no neka vas probude ako postoji bilo kakva opasnost da će vas profesor vidjeti.

Ukoliko već ujutro znate da ćete u jednom dijelu dana zaspati, nemojte izabrati da to bude na satu kod nekog od strogih i opakih profesora. Također, ne radite to na satu predmeta poput matematike, gdje poslije nećete moći pohvatati gradivo. Izaberite onaj predmet za koji znate da je profesor opušteniji te rijetko gleda studente i učenike. Ukoliko možete, izaberite da to bude dan i sat kad je predviđeno gledanje videa ili nešto slično. Tada bi se čak trebali moći najviše naspavati.

Budite mudri

Iako planirate spavati, računajte i na knjige. Možete se pretvarati da čitate, tako što ćete čelo osloniti na ruke. Sada samo trebate sklopiti oči i tražiti nekoga da vas upozori ukoliko vas profesor može vidjeti.

Možete biti mudri, pa odmah na početku predavanja odgovoriti na pitanje ili dva, dati komentar i slično. Na taj način profesor sigurno poslije neće prozvati vas dok bude tražio povratnu informaciju od ljudi u predavaonici.

Ukoliko vas ipak uhvate, pokušajte imati spremnu ispriku, a možda i laž. Kako god bilo, izrecite ju sa samopouzdanjem i bez oklijevanja. Možda ne uspije, no barem ste pokušali.