Pretraga

New year, new me: Kako stvoriti naviku učenja u drugom polugodištu?

A- A+

Nova godina traje već tjedan dana, a danas je za većinu učenika započelo drugo polugodište. Kao i nova godina, i novo polugodište nosi sa sobom nove čvrste odluke, kao što je ona „počet ću više učiti“. Ako ste među onima koju su to obećali sami sebi, imamo rješenje koje vam u tome može pomoći!

Teško je učiti. Teže od toga je krenuti učiti, zar ne? Jasno je svima nama da je više učenja proporcionalno povezano s boljim ocjenama, ali teško si je dokazati to u trenucima lijenosti. Zato je dobro pronaći način kako učenje učiniti zabavnim.

Srećom, prije nekoliko mjeseci javnosti smo predstavili sustav učenja koji bi vam trebao pomoći upravo u tome – učenje učiniti zabavnim. Riječ je o sustavu kvizovi.srednja.hr preko kojega možete otkrivati nova znanja, utvrđivati stara znanja, postavljati pitanja i vlastite kvizove.

Naime, u sustavu se nalazi velika baza pitanja koja svakodnevno postaje sve veća. Pitanja su podijeljena prema temama i njima pripadajućim podtemama, a svako pitanje ima i svoju određenu težinu. Težina pitanja se određuje algoritamski, prema broju točnih, odnosno netočnih odgovora.

Izdvojeni članak
kvizovi.srednja.hr

4 načina na koje možeš koristiti naš novi sustav učenja

Osim što se određuje težina pitanja, svaki ulogirani korisnik ima svoju prosječnu ocjenu koju je moguće vidjeti na profilu. Također, za svaku temu i podtemu posebno korisnik dobiva prosječnu ocjenu.

I kako bi mi to sve trebalo pomoći kod učenja?

Što više puta pročitate neku informaciju, to je veća vjerojatnost da ćete tu informaciju i zapamtiti. Tako jednostavno funkcionira naš mozak. Ovaj sustav može vam pomoći u tome.

Kako? Recimo, na svakom satu Povijesti čujete sigurno hrpu novih informacija. Osim ako ne ponavljate svaki tjedan, pred ispit vam ostane gomila gradiva koje onda pokušavate što brže i bolje popamtiti i nadate se da će vas pogoditi ona pitanja koja znate.

Sustav kvizovi.srednja.hr možete koristiti nakon svakog sata Povijesti, tako da pitanja o gradivu koje ste radili u školi postavite u sustav. Prije samog ispita, nakon što ste ponovili gradivo za ispit, možete onda riješiti kviz koji ste sami kreirali i provjeriti jeste li spremni. Na taj način ćete ponoviti gradivo nakon svakog sata, što znači da ćete bit spremni za novi sat. To će vam i kasnije pomoći jer ćete manje vremena morati provesti za pripremu za ispit.

Možete kreirati privatnu podtemu koju mogu vidjet samo oni kojima pošaljete poveznicu. Tako možete pomoći i svojim prijateljima i ostalim kolegama u razredu.

Kako se pripremiti za ispit uz pomoć sustava kvizovi.srednja.hr provjerite ovdje.

Ovako izgleda jedno pitanje u sustavu, a nakon što ga riješite kreirajte svoje i podijelite na svojim društvenim mrežama!

Ako imate kakvih pitanja vezano uz naš novi sustav učenja, pogledajte nalazi li se to pitanje među 32 najčešće postavljena pitanja.

Da budete pravovremeno informirani o svemu što radimo, zapratite profile na društvenim mrežama:

Instagram: kvizovi.srednja.hr

Facebook: Kvizovi

New year, new me: Kako stvoriti naviku učenja u drugom polugodištu?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap