Pretraga

Kakva izvannastavna aktivnost: Dvojica gimnazijalaca s profesorom preplivala Bakarski zaljev

A- A+

Profesor i dvojica njegovih učenika prvi su preplivali Bakarski zaljev. Boris Petković, profesor povijesti i filozofije Prve sušačke hrvatske gimnazije i učenici Neo Križan i Tin Mijatov preplivali su Bakarski zaljev po dužini za sat i 40 minuta uz pratnju na barkama.

plivači bakarski zaljev

Foto: YouTube Novi List screenshot

Kako piše Novi list, profesor povijesti i filozofije Boris Petković i njegovi učenici, osamnaestogodišnjaci Neo Križan i Tin Mijatov napravili su nešto što nije uspio nitko drugi nije uspio prije njih. U roku od sto minuta uzdužno su preplivali Bakarski zaljev.

Sto minuta za četiri i pol kilometra

Neo i Tin članovi su Plivačkog kluba Kantrida, a njihov profesor amaterski je plivač. S bakaračkog portića rano ujutro su se uputili prema Žalu ribara, što je trasa duga oko četiri i pol kilometra. Uspjeli su je preplivati za sat i 40 minuta i time službeno postali prvi koji su službeno preplivali Bakarski zaljev po dužini. O njihovom zdravlju brinula je dobro opremljena pratnja na barkama.

– Bilo je odlično, drago mi je da smo preplivali našu valu. Htjeli smo učiniti čast našem gradu, sv. Margareti, našem prekrasnom zaljevu, i stvarno smo s guštom ovo isplivali. Zahvaljujem se svojim učenicima, Neo i Tin su došli pa minuta prije mene, oni su iskusni plivači, ja sam ipak rekreativac. Za mene je bilo glavno da dođem do kraja, a vrijeme ćemo, nadam se, dogodine popravljati, rekao je Petković za Novi list.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Spasioci na plažama najčešće su studenti: Ne može baš svatko tko se prijavi dobiti posao

Prvo izdanje maratona

Neo i Tin su sretni što su maraton mogli preplivati sa svojim profesorom.

– Maraton je bio jako lijep, jedino je bilo malo hladno zbog izvora koji se nalaze ovdje, ali uživali smo. Drago nam je da smo mogli otplivati ovu dionicu zajedno s profesorom i označiti početak ovog maratona za kojeg se nadamo da će biti još veći u budućnosti, ispričali su Neo i Tin.

Gimnazijalci i njihov profesor plivali su u sklopu prvog izdanja Margaretinog plivačkog maratona.

plivači bakarski zaljev
Share via
Copy link
Powered by Social Snap