Pretraga

Kakva nepromišljenost: Vozač školskog kombija pijan krenuo u školu po učenike

A- A+

Potencijalna nesreća proteklog četvrtka spriječena je nakon što su policijski službenici u Bujama dobili dojavu o vozaču pod utjecajem alkohola koji se uputio u školu po učenike. U tom naumu je spriječen, a ‘zaradio’ je i novčanu kaznu te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola.

Foto: PU Istarska

PU istarska priopćila je da su u četvrtak službenici bujske policije dobili informaciju građana kako je muškarac koji prevozi školsku djecu pod utjecajem alkohola.

Izdvojeni članak
policija automobil kombi

Drama uoči izleta: Policija spriječila pijanog vozača da zagrebačke učenike vozi u Vukovar

Odmah su po dojavi izišli na teren i oko 12.50 sati na cesti u naselju Kremenje zaustavili kombi vozilo Opel Vivaro, pulske registarske oznake, kojim je iz smjera Buja prema Momjanu upravljao 63-godišnjak.

– Policijski službenici su ga alkotestirali te je utvrđeno da je muškarac upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 0.98 promila radi čega su mu izdali prekršajni nalog na iznos od 3.000 kuna i odredili mjeru opreza zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od mjesec dana. Budući da je muškarac krenuo prema školi kako bi preuzeo djecu i odvezao ih kući, policijski službenici spriječili su ga u toj namjeri te su ga isključili iz prometa i pobrinuli se da po djecu dođe drugi vozač, priopćeno je iz PU istarske.

Inače, sve više škola uoči polaska na izlete poziva policiju da provede alkotest kod vozača. Posljednji slučaj u kojemu se pokazalo da je vozač alkoholiziran dogodio se u Zagrebu, kada je vozač s 0,87 promila planirao prevesti učenike na izlet u Vukovar.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap