Pretraga

Kakva tragedija: Utopio se 16-godišnjak, pola sata su ga oživljavali, no nije mu bilo spasa

A- A+

Nakon mladića iz Istre, još jedna mlada osoba tragično je izgubila život uslijed slučajnog utapanja. Ovoga je puta riječ o 16-godišnjaku koji se proteklog vikenda utopio u rijeci Kupi.

svijeća

Foto: Unsplash

Kako je izvijestio dnevnik.hr, strašna tragedija dogodila se u subotu poslijepodne u Ozlju gdje se u Rijeci Kupi u poslijepodnevnim satima utopio 16-godišnjak. Novinarima portala to je potvrdila policija, a prema riječima svjedoka, unesrećenog su mladića pokušavali oživjeti pola sata. Nažalost, nije mu bilo pomoći.

U rijeci Kupi oko 17 sati utopio se 16-godišnjak, potvrdila je policija za dnevnik.hr. Prema riječima svjedoka, mladića su pola sata pokušavali oživjeti. Među učestalijim nesrećama utapanja u posljednjih nekoliko dana, ovo je već druga mlada žrtva, nakon 18-godišnjeg mladića koji se nedavno utopio u Istri. Od slučajnog utapanja kod nas godišnje umre devedesetak ljudi. Iz Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) su upozorili da najveća opasnost vreba kod brzih vodenih tokova, rijeka i virova.

– Jedna od osnovnih uputa je koristiti uređena kupalište, pogotovo mjesta na kojima je organizirana spasilačka služba, ne ulaziti vruć u vodu, ne ulaziti u vodu najmanje jedan sat nakon obroka, ne ulaziti u vodu ako ste konzumirali alkoholna pića”, pojasnio je  pravila za kupanje u rijekama za dnevnik.hr Denis Ćosić, ravnatelj osječkog Crvenog križa.

Kakva tragedija: Utopio se 16-godišnjak, pola sata su ga oživljavali, no nije mu bilo spasa
Share via
Copy link
Powered by Social Snap