Pretraga

Kakva tuga: Nakon borbe s teškom bolešću, preminula mlada stolnotenisačica i profesorica

A- A+

Nakon duge i teške bolesti, u 30. godini života preminula je Dina Pervan Rabelo. Bila je juniorska prvakinja Hrvatske u stolnom tenisu, a jedno vrijeme i nastavnica u pulskoj Ekonomskoj školi.

Dina Pervan Rabelo; foto: Facebook

Hrvatski stolnoteniski savez priopćio je kako je nakon duge i teške bolesti u bolnici u SAD-u preminula tridesetogodišnja stolnoteniska reprezentativka Dina Pervan Rabelo.

– Cijeli život bila je članica ŽSTK Pula, bila je i reprezentativka Hrvatske, a protekle 3,5 godine borila se sa zloćudnom bolesti. Njen zadnji službeni meč bio je 2017. na Zagreb Openu i to u dresu reprezentacije Hrvatske. Hrvatski stolnoteniski savez izražava sućut obitelji, prijateljima i klubu ŽSTK Pula, stoji u priopćenju Saveza.

Osim što je bila vrhunska sportašica, Pervan Rabelo bila je i profesorica talijanskog i povijesti. Neko vrijeme talijanski je predavala u Ekonomskoj školi u Puli.

Godinama se borila sa zloćudnim tumorom. Kao pomoć u toj borbi osnovana je i humanitarna udruga ‘Hrabra golubica’, koja je prikupljala financijska sredstva za lijekove i medicinska pomagala koji se ne nalaze na listi HZZO-a i druge troškove Dinina liječenja.

Borbu s bolešću, koja je u konačnici odnijela njen mladi život, Dina je bilježila na društvenim mrežama.

– Vidiš, tumoru, ne posjeduješ me. Ja sam svoja. I preživjet ću, stoji u zaključku pisma kojeg je Dina uputila svojoj bolesti.

Kakva tuga: Nakon borbe s teškom bolešću, preminula mlada stolnotenisačica i profesorica
Share via
Copy link
Powered by Social Snap