Pretraga

Kakvo divljaštvo: Na tramvajskoj stanici zbog dresa pretučen 19-godišnjak, policija traži počinitelja

A- A+

Na dan prvog nastupa hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, na stanici na Horvaćanskoj napadnut je 19-godišnjak. Razlog napada bio je taj da je mladić nosio dres Marka Livaje. No nije bila riječ o dresu Hajduka, kluba za koji Livaja igra, nego dresu reprezentacije.

Ilustracija: Pexels

Još je proteklog tjedna PU zagrebačka priopćila kako je 23. studenog oko 10:30 sati na području Trešnjevke u zoni raskrižja Horvaćanske i Selske ceste, na tramvajskom stajalištu, nepoznati počinitelj uz prijetnju te uporabom tjelesne snage počinio razbojništvo nad 19-godišnjakom i otuđio odjevni predmet.

Večernji list sada doznaje da je počinitelj presreo i tjelesno napao 19-godišnjaka jer je mladić nosio dres Marka Livaje. No, to nije bio dres Hajduka, kluba za koji Livaja igra, nego onaj hrvatske reprezentacije, koja je nekoliko trenutaka nakon napada na 19-godišnjaka igrala svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, onu protiv Maroka.

Izdvojeni članak

Ponovno nasilje u zagrebačkoj školi: ‘Nagurao ga je na zid i rekao ‘daj mi 20 kuna’

Policija još uvijek traga za počiniteljem, a prema neslužbenim informacijama Večernjeg lista, riječ je o pripadniku navijačke skupine BBB.

Večernji podsjeća i da je u svibnju u Branimirovoj ulici u Zagrebu nekoliko BBB-a zaustavilo je vozilo i napalo devetogodišnjaka koji je na sebi imao dres Hajduka s potpisom Marka Livaje te su mu ga skinuli. Naš reprezentativac nakon toga je dječaku odlučio pokloniti novi dres i to onaj u kojem je nastupio u derbiju protiv Dinama na dan napada na dječaka.