Pretraga

Kaos u razredu u kojem je divljao vjeroučitelj: Zbog verbalnih obračuna učenika, ministrica u školu šalje krizni psihološki tim

A- A+

Priča o pomahnitalom vjeroučitelju iz Osnovne škole Matije Gupca na zagrebačkoj Knežiji iz dana u dan dobiva nove nastavke. Nakon što je jučer u medijima objavljena informacija da će protiv vjeroučitelja Krešimira Bagarića svjedočiti najmanje dvoje djece iz razreda u kojem je održao nastavu vjeronauka iz pakla, u javnost je dospjela prepiska učenika tog razreda. Jedna učenica svojim je školskim kolegama pokušala objasniti koliko je pogrešno to što je Bagarić učinio, no oni su joj uzvratili krajnje neugodnim porukama, pritiscima i prijetnjom da će ju ‘nabiti na kolac’. Zbog alarmantne situacije u razredu, reagirala je ministrica Divjak koja u školu šalje krizni tim za psihološku podršku.

Foto: Screenshot Youtube/N1

– Nabit ćemo te na kolac, poručili su učenici razreda Osnovne škole Matije Gupca svojoj kolegici učenici koja im je pokušala, u učeničkoj grupi na WhatsApp-u, objasniti koliko je pogrešno ono što je na nastavi vjeronauka, u njihovom razredu, učinio vjeroučitelj Krešimir Bagarić. Njihovu prepisku jučer je prenio portal Index.hr koji je u posljednjim danima prošle godine otkrio priču o sramotnom vjeroučitelju.

Učenica svojim kolegama pokušala objasniti koliko je sulud postupak vjeroučitelja, zauzvrat dobila razne pritiske i prijetnju ‘nabijanjem na kolac’

Izdvojeni članak

Svaka čast hrabrim roditeljima: Dvoje djece će svjedočiti protiv pomahnitalog vjeroučitelja

Nakon što je učenica u WhatsApp grupi iznijela svoje mišljenje o stravičnom postupku vjeroučitelja, naišla je na osudu kolega s prijetnjom ‘nabijanja na kolac’ jer su posumnjali da je ona snimila (iako nije, javlja Index) Bagarićevo divljanje. Kad im je na tu prijetnju odgovorila da bi mogli skupa s vjeroučiteljem završiti u zatvoru, odgovorili su joj da neće – jer su maloljetni.

Nakon niza optužbi, učenica je iznervirana napisala: “Da, da, ja sam snimala. Ja sam kriva. Skužili ste me. Idem se ubiti”. Učenici su na to počeli likovati, a ona je još jednom pokušala nacrtati koliko je sve skupa suludo.

– Ali on je prof vjeronauka, fakin vjeronauka!, napisala je na što su njene kolege samo ustvrdile kako svatko može pogriješiti, te “kakve to ima veze, ak ti se ne sluša ne moraš slušati”. Uz to, tvrdili su joj kako se radi o prvom vjeroučiteljevom ispadu takve vrste, čemu se ona suprotstavila riječima: “Nije. Ajme meni jeste glupi. Ak kažete da je ovo prvi put, onda vam je IQ ispod nule”.

Ministrica Divjak: Situacija u školi je ozbiljna, stavljamo na raspolaganje školi krizni tim za psihološku podršku

Zbog alarmantne situacije u razredu, danas je reagirala i ministrica Blaženka Divjak, rekavši kako je situacija u razredu zaista ozbiljna te da je Ministarstvo kontaktiralo ravnateljicu škole Ljiljanu Klinger.

– Trenutno dogovaramo sastanak i stavit ćemo na raspolaganje školi krizni tim za psihološku podršku Ministarstva, napisala je Divjak na Facebooku.

Podsjetimo, Krešimir Bagarić je krajem studenog, na nastavi vjeronauka u jednom od osmih razreda OŠ Matije Gupca na zagrebačkoj Knežiji, pozivao na linč pojedinih političara, opravdavao postupke Ratka Mladića te izrekao kojekakve druge gadarije. Kada je priča dospjela u medije, dobio je izvanredni otkaz te je završio u pritvoru, a protiv njega će svjedočiti najmanje dvoje djece iz razreda.

Kaos u razredu u kojem je divljao vjeroučitelj: Zbog verbalnih obračuna učenika, ministrica u školu šalje krizni psihološki tim
Share via
Copy link
Powered by Social Snap