Pretraga

Kapa do poda i naklon: Naši mladi informatičari nose kući naramak medalja s Međunarodne olimpijade

A- A+

Mladi informatičari okupljeni u hrvatsku informatičku reprezentaciju, s 31. Međunarodne informatičke olimpijade u Hrvatsku se vraćaju s naramkom medalja! Četveročlana reprezentacija koju, kao i prošle godine, čine učenici XV. gimnazije iz Zagreba, u Bakuu u Azerbajdžanu osvojili su dvije srebrne i dvije brončane medalje. Uspjeh Pavela, Dorijana, Krešimira i Patrika još je znakovitiji imajući na umu da je ovo najmlađa informatička reprezentacija u povijesti hrvatskih nastupa na međunarodnim informatičkim olimpijadama!

Hrvatska informatička reprezentacija u sastavu Pavel Kliska, Dorijan Lendvaj, Krešimir Nežmah i Patrik Pavić | Foto: Hrvatski savez informatičara, hsin.hr

Mladi hrvatski informatičari okupljeni u hrvatsku informatičku reprezentaciju s 31. Međunarodne informatičke olimpijade vraćaju se s naramkom medalja! Na olimpijadi koja se ove godine održava u Bakuu u Azerbajdžanu i koja je okupila 325 natjecatelja iz 87 zemalja svijeta, naši su učenici osvojili dvije srebrne i dvije brončane medalje.

Dva srebra i dvije bronce za najmlađu informatičku reprezentaciju u povijesti hrvatskih nastupa!

Izdvojeni članak

Mladi hrvatski informatičari rasturili na Srednjoeuropskoj olimpijadi: Odnijeli zlato i dva srebra

Ovaj sjajan uspjeh ostvarila je reprezentativna četvorka, mahom sastavljena od učenika XV. gimnazije u Zagrebu. Učenik 1. razreda Patrik Pavić i učenik 2. razreda Krešimir Nežmah osvojili su odličja srebrnog sjaja, a bronca je otišla u ruke učeniku 1. razreda Dorijanu Lendvaju i učeniku 3. razreda MIOC-a Pavelu Kliski. Naši medaljama ovjenčani informatički reprezentativci u Hrvatsku se vraćaju u nedjelju u 19 sati i 10 minuta.

Svoj nastup u reprezentaciji, a potom i na 31. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, ovi sjajni učenici MIOC-a izborili su ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi u travnju te na izbornim pripremama u lipnju. Kao i prošle godine, svi članovi reprezentacije dolaze iz XV. gimnazije, no ovogodišnja reprezentativna postava specifična je po tome što je najmlađa u povijesti hrvatskih nastupa na međunarodnim informatičkim olimpijadama!

Međunarodna informatička olimpijada

Međunarodna informatička olimpijada (IOI 2019) ove se godine održava u Bakuu u Azerbajdžanu od 4. do 11. kolovoza. Svaka od zemalja sudionica sudjeluje s timom sastavljenim od četvero članova. Natjecanje se odvija tijekom dva natjecateljska dana u kojima se sudionici individualno natječu, pokušavajući maksimizirati svoj rezultat rješavajući set algoritamskih problema. Tijekom natjecateljskih dana, reprezentativci imaju pet sati u kojima moraju riješiti tri zadana problema.
U Azerbajdžanu se natjecalo ukupno 325 sudionika iz 87 zemalja svijeta.

Krajem srpnja okitili su se medaljama i u Bratislavi, a u svojim redovima imaju i najboljeg ovogodišnjeg učenika

Ovaj vrhunski rezultat stiže kao još jedan u nizu; naša mlada informatička reprezentacija u istome je sastavu krajem srpnja ostvarila izniman uspjeh na 26. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u Bratislavi. Tamo su, u konkurenciji 55 natjecatelja iz osam država članica, osvojili zlatnu i dvije srebne medalje. Nije naodmet spomenuti i kako naša informatička reprezentacija u svojim redovima ima i najboljeg ovogodišnjeg učenika. Naime, Krešimir Nežmah ovogodišnji je rekorder po broju osvojenih Oskara znanja; kući ih je ponio čak pet. Tom prilikom, Krešimir nam je rekao kako ne želi ništa prognozirati što se tiče Međunarodne olimpijade, no da se nada nekoj dobroj medalji. S uspjehom ostvarenim u Azerbajdžanu, njegove su želje i više no ispunjene!

Izdvojeni članak

Upoznajte miočana Krešimira – najboljeg hrvatskog učenika u ovoj školskoj godini

S učenicima su u Bakuu njihovi stručni voditelji Josip Klepec i Ivan Paljak te odgovorni voditelj Krešimir Malnar.

Nastup naših mladih informatičara na 31. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi i stručne pripreme tijekom Kampa mladih informatičara Hrvatske, kao i neposredno prije odlaska na natjecanje, organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Copy link
Powered by Social Snap