Pretraga

Kapa dolje: Hrvatski genijalci dobili pozivnicu za prestižno matematičko natjecanje

A- A+

Romanian Master of Mathematics and Science (RMMS) godišnje je natjecanje za učenike koje se svake godine održava u Bukureštu u Rumunjskoj. Učenici se natječu u nekoliko kategorija, a po četvrti puta zaredom pozivnicu na natjecanje dobili su i hrvatski matematičari.

foto: pixabay

Romanian Master of Mathematics and Science (RMMS) održava se ove godine od 20. do 25. veljače u Bukureštu. Riječ je o natjecanju u četiri kategorije: matematika, fizika, kemija i računalna znanost.

Izdvojeni članak

Bio je klinac koji je volio igrati nogomet, a danas je Noel olimpijski prvak iz matematike: ‘Društvo i okolina cijene nas vrlo malo’

U matematičkoj kategoriji natječu se ponajbolji učenici na međunarodnim matematičkim olimpijadama, a na RMMS učenici dolaze isključivo na poziv organizatora. Hrvatski matematičari pozvani su po četvrti puta te je ekipa već registrirana.

Na ovom renomiranom natjecanju sudjelovat će Andrija Tomorad (XV. gimnazija Zagreb), Luka Bulić Bračulj (III. gimnazija Split), Krunoslav Ivanović (XV. gimnazija Zagreb), Noel Lakić (Gimnazija Frane Pertića Zadar), Marin Varivoda (Gimnazija Frane Petrića Zadar) i Ilija Uzelac Bujišić (hrvatski državljanin koji se školuje u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu).

Članovi ekipe izabrani su temeljem rezultata na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi 2018. i individualnih rezultata na Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi 2018. Ovogodišnje izdanje natjecanja Romanian Master of Mathematics and Science bit će 11. po redu.