Pretraga

Karlovački gimnazijalci drugu godinu zaredom predstavljaju Hrvatsku u EU parlamentu

A- A+

Ured EU parlamenta u Hrvatskoj objavio je nagradni natječaj ‘Mladi i izbori za Europski parlament: zašto je moj glas važan?’, u kojem su mogli sudjelovati svi srednjoškolci u dobi od 16 do 18 godina. Prijavljenih radova bilo je više od 50, a u velikoj konkurenciji prvo mjesto osvojili su učenici karlovačke Gimnazije, koji tako ove godine drugi put zaredom putuju u Strasbourg kako bi sudjelovali u natjecanju Euroscola.

www.youtube.com

U Kući Europe 14. veljače na tribini ‘Zašto je moj glas važan?’ proglašeni su pobjednici nagradne igre Ureda za informiranje Europskog parlamenta ‘Mladi i izbori za Europski parlament: zašto je moj glas važan?’. U konkurenciji od 50 radova koje su slali hrvatski srednjoškolci u dobi od 16 do 18 godina, pobjedu je odnio video karlovačkih gimnazijalaca, koji je na najoriginalniji i najkreativniji način odgovorio na pitanje zašto bi mladi trebali izaći na izbore za Europski parlament u svibnju ove godine.

Izdvojeni članak

Hvalevrijedan potez ravnatelja karlovačke gimnazije

Drugu godinu za redom Karlovčani u EU parlamentu

Stručni žiri sastavljen od predstavnika Ureda hrvatskih europarlamentaraca, Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj, projekta Share Europe Online, Ureda Grada Zagreba za obrazovanje, kulturu i sport te Mreže mladih Hrvatske odlučio je da na Euroscolu u Strasbourg s maksimalnim brojem osvojenih bodova odlaze Gimnazija Karlovac, gdje je kvotu osvojio maturant Pavle Kocanjer. Zanimljivo je da karlovački gimnazijalci već drugu godinu za redom predstavljaju Hrvatsku u EU parlamentu.

Oni će tako i ove godine predstaviti svoju školu, grad i državu, ali i sudjelovati na jednoj od sjednica parlamenta i moći ravnopravno raspravljati.

Pavle Kocanjer, karlovački maturant i kreativac o kojem smo već pisali, najviše je zaslužan za uspjeh vlastite škole. Video je snimio svojim fotoaparatom, za kojeg kaže kako bez njega više nikuda ne ide.

Izdvojeni članak

Budući karlovački medicinari osmislili novi raspored nastave i prakse, MZOS ga prihvatio

Gledanost videa premašila očekivanja

– Do ideje sam došo putem jednostavnog slogana ‘čujem li se’, koji je smislio ostatak ekipe i brzo su mi došle neke ideje, jer u zadnje vrijeme jako puno toga snimam i imam dosta inspiracije, valjda zbog same pripreme za prijemni na faks. Montirati nije bio problem jer sam u tome već dosta dobar i budući da sam sam i snimao bilo mi je lako. Video sada ima preko 1700 pogleda na YouTubeu, puno više nego što sam očekivao. Zapravo nismo očekivali da će uradak postati javan, objasnio je Pavle.

Pogledajte video karlovačkih srednjoškolaca zahvaljujući kojem 13. ožujka putuju u Strasbourg. Osim njih, putovanje u sklopu Euroscole dobili su i Krapinjani, Daljani (koji putuju u svibnju) te Riječani koji će se u EU parlament zaputiti na jesen.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap