Pretraga

Kasne rezultati natječaja za srednjoškolske stipendije od 18.000 kuna, evo kada bi trebali biti objavljeni

A- A+

I ove školske godine Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja dodjeljuje stipendije učenicima koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po JMO. Iako su prijave završene u studenom, a iz Ministarstva su tvrdili da će rezultati stipendije biti objavljeni krajem veljače, to se nije dogodilo. Novi datum objave lista je ovog tjedna.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

Iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja priopćeno je kako završena je administrativna obrada zaprimljenih prijava na projekt ‘Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima’ za 2020. godinu.

– U tijeku je proces formiranja bodovne liste na temelju koje će stipendije biti odobrene korisnicima do konačne raspodjele ukupnog iznosa proračunskih sredstava namijenjenih za ovaj projekt. Popis korisnika koji ostvaruju pravo na stipendiju bit će objavljen do 12. ožujka, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Podsjetimo, prijave za ovu stipendiju zaključene su još u studenom, a liste su trebale biti objavljene krajem veljače, no do toga nije došlo. Na javni poziv prijavilo se preko šest tisuća učenika, što je za oko tisuću više nego lani. Značajan broj prijavitelja nije dostavio potpunu dokumentaciju pa im je dana mogućnost naknadne dostave. To su, uz epidemiju, iz Ministarstva naveli kao glavni faktor koji je usporio proces obrade prijava.

A veliki interes z astipendiju ne iznenađuje, budući da učenici koji zadovoljavaju uvjete mogu dobiti nemali iznos od 18.000 kuna. Kako su nam ranije rekli iz MINGOR-a, isplata stipendije trebala bi se odviti u dva dijela – za razdoblje od rujna do veljače u prvom kvartalu 2021., te za razdoblje od ožujka do kolovoza u drugom kvartalu ove godine.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap