Pretraga

Kasni javni poziv za Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima: Ovako to objašnjava Ministarstvo gospodarstva

A- A+

Godinama Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodjeljuje financijske potpore srednjoškolcima temeljem projekta ‘Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima’, no ove godine javni poziv na prijave – kasni. Dakle unatoč velikim najavama o povećanju broja i iznosa stipendija, a suprotno običajima iz prethodnih godina, javni poziv još uvijek nije na webu Ministarstva.

Foto: Srednja.hr

No, obavijest o kašnjenju, stoji tamo već sedam dana, a u njoj se između ostaloga ističe, da će javni poziv biti objavljen najkasnije do kraja kolovoza.

Izdvojeni članak
stipendije

HNB nudi osam unosnih stipendija od po 3.000 kuna mjesečno

U nekoliko prethodnih godina, ove su stipendije iznosile 9.000 kuna godišnje, a ovoga puta je slavodobitno najavljeno njihovo povećanje za stoposto. U obavijesti na koju se referiramo, nisu precizirani nikakvi iznosi tek da će ‘kroz Projekt biti omogućena dodjela većeg iznosa pojedinačne stipendije kao i veći broj korisnika stipendija u odnosu na prethodne godine’.

Pročitajte uostalom cjelovitu obavijest Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta o kašnjenju objave Otvorenog javnog poziva za projekt ‘Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima’.

Najavljena objava Otvorenog javnog poziva za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2019. godinu se pomiče za drugu polovicu mjeseca kolovoza 2019. godine.

Ističemo da će se sredstva za provedbu navedenog Projekta osigurati iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (85%) i nacionalnih sredstava (15 %) te kako je ove godine napravljen dodatan iskorak u smislu osiguranja više sredstava čime će kroz Projekt biti omogućena dodjela većeg iznosa pojedinačne stipendije kao i veći broj korisnika stipendija u odnosu na prethodne godine. Kako je postupak odobrenja predložene operacije od strane nadležnog tijela Ministarstva rada i mirovinskog sustava pri kraju, objava Javnog poziva za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2019. godinu se očekuje najkasnije krajem kolovoza 2019. godine.

Napominjemo kao što je bilo i proteklih godina, neovisno o datumu objave Otvorenog javnog poziva, prijave će se zaprimati od početka rujna kako bi se osigurala jednakopravna mogućnost učenicima koji će deficitarna zanimanja upisivati na drugom roku.