Pretraga

Klubovi i kafići će još neko vrijeme raditi samo do ponoći: Ministar najavio produljenje mjere

A- A+

Kafići i klubovi još će neko vrijeme raditi samo do ponoći. Najavio je to sinoć ministar Davor Božinović, rekavši kako će se mjera rada do ponoći, uslijed epidemiološke situacije, sigurno produljiti. Osim toga, najavio je i potencijalno modificiranje mjere tako da ugostiteljski objekti koji nisu kafići i klubovi također potpadnu pod zabranu rada nakon ponoći.

Davor Božinović
Foto: Youtube screenshot; Hrvatska demokratska zajednica

Prije tjedan dana Nacionalni stožer civilne zaštite donio je mjeru prema kojoj kafići i noćni klubovi smiju raditi samo do ponoći. Ideja te mjere potekla je iz statističkih podataka prema kojima su žarišta zaraze, u nekim dijelovima Hrvatske, bili upravo noćni klubovi. Početno je bilo zamišljeno da ta mjera traje deset dana. Gostujući jučer u RTL Danas, ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je produljenje te mjere.

– Sigurno će se produljiti, vidjet ćemo ima li tu prostora za neke modifikacije jer se to sada pokušava zaobići kroz neke druge objekte, koji su zapravo jedini, ugostiteljski i barovi, da mogu raditi do iza ponoći. Onaj tko je odobrio nekome da radi i iza ponoći, jer ne spada u ovu kategoriju, bi to trebao vratiti na ponoć, rekao je Božinović.

Potencijalne modifikacije koje spominje Božinović odnose se na ugostiteljske objekte koji su, primjerice, registrirani kao bistroi. Na njih se, dosta nespretno donesena mjera, nije odnosila pa s  za razliku od kafića i klubova, po kojima se često razlikuju samo po nazivu, mogli raditi i do kasno iza ponoći. Produljenjem mjere moglo bi doći do toga da se i takvi objekti uključe unutar odluke o zabrani rada nakon ponoći.

Klubovi i kafići će još neko vrijeme raditi samo do ponoći: Ministar najavio produljenje mjere
Share via
Copy link
Powered by Social Snap