Pretraga

Koliko potrošiti na poklon za krizmu? ‘Ja sam dobila poklone u vrijednosti od 1.000 eura’

A- A+

Za krizmu su neki dobili Bibliju, neki ogrlicu, neki bicikl, a neki poklone u ukupnoj vrijednosti od 1.000 eura. I dok se o cijeni poklona u pravilo ‘ne bi trebalo govoriti’, upravo su skupi pokloni postali glavna stvar svih krizmanika. Nerijetko dođe i do rasprave među prijateljima i prijateljicama o tome tko je dobio skuplje poklone, a od kumova se u većini slučajeva očekuje da zadovolje želje sedmaša i osmaša koji primaju sakrament Svete potvrde.

zapakirane kutije poklona na stolu

Foto: Unsplash

Sezona je krizmi, odnosno podijele sakramenta Svete potvrde učenicima koji su sedmi ili osmi razred. Za ovu prigodu krizmanici moraju izabrati kuma ili kumu, ali i odijelo ili haljinu. No, uz sve to dolaze i pokloni. Kumovi bi krizmanicima najčešće trebali dati neki poklon koji će biti uspomena na taj dan, ali danas su želje mladih ipak nešto više, odnosno nešto skuplje od puke uspomene.

Osim nekog klasičnog nakita, danas se za poklone najčešće kupuju električni romobili, laptopi, mobiteli pa čak i dronovi, a sve to ne košta malo. Osim ‘glavnog’ poklona od kuma ili kume, krizmanici nerijetko dobivaju poklone u obliku novca i od ostalih članova obitelji.

@srednja_hr Što ste vi dobili za krizmu? 😁 Pišite nam u komentare! #krizma #justsrednjathings #srednjahr #pokloni #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound – srednja_hr

– Vrijednost poklona koje sam dobila općenito? Pa mislim da je bilo oko 1.000 eura, rekao nam mladić koju smo zatekli na glavnom trgu u Zagrebu.

Mi vas u našoj anketi zato pitamo koliko je bila vrijednost poklona koji ste dobili za krizmu? Svoj odgovor možete dati u ispod.

Kolika je bila vrijednost poklona koji ste dobili za krizmu?

Copy link
Powered by Social Snap