Pretraga

Koliko poznaješ Hrvatski sabor: Prijavi se na kviz i saznaj!

A- A+

Učenici završnih razreda osnovnih škola i ove godine imaju priliku sudjelovati u online kvizu ‘Koliko poznaješ Hrvatski sabor?’ u organizaciji Službe za građane Hrvatskog sabora. Natjecanje će se održati 3. ožujka 2017. s početkom u 13 sati, a prijave se primaju od 12. siječnja do 17. veljače 2017. godine.

Izvor: Google Maps

Kao i prethodnih nekoliko i ove školske godine Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizira kviz natjecanje učenika osnovnih škola pod nazivom ‘Koliko poznaješ Hrvatski sabor?’.

Kvizom se provjerava koliko učenici osnovnih škola poznaju Hrvatski sabor i njegovu ulogu u hrvatskoj povijesti te što znaju o tome kako danas Hrvatski sabor utječe na živote građana Republike Hrvatske; što znaju o ustroju Sabora i načinu njegova rada danas te pravima i odgovornostima saborskog zastupnika kao i o pojedincima koji su dali poseban doprinos u njegovu radu kroz povijest.

U natjecanju sudjeluje tim od tri učenika – po jedan iz 6., 7. i 8. razreda. Svaki učenik ima zamjenika koji sudjeluje u natjecanju u slučaju spriječenosti člana tima. Škola može prijaviti samo jedan tim. Svaki učenik u tročlanom timu iz školskih informatičkih učionica istodobno rješava kviz u elektroničkom obliku.

Kviz se sastoji od 30 pitanja: 15 je pitanja o djelovanju Hrvatskoga sabora do 20. st. i u 20. st., a drugih je 15 pitanja o djelovanju Hrvatskoga sabora u 21. st. pitanja proizlaze iz nastavnog Plana i programa povijesti za 6., 7. i 8. razred i Građanskog odgoja i obrazovanja.

Izdvojeni članak

Dvanaestogodišnjak svojim znanjem o povijesti Sabora posramio zastupnike

Za rješavanje kviza učenici će imati 25 minuta. Kakva su se pitanja pojavljivala prethodnih godina, možete vidjeti u našem kvizu, a usput i provjeriti svoje znanje o instituciji.

Natjecanje će se održati 3. ožujka 2017. s početkom u 13 sati, a prijave se primaju od 12. siječnja do 17. veljače 2017. na e-adresu [email protected] Najbolje očekuju nagrade koje će učenicima uručiti predsjednik Sabora.

Podsjećamo, prošle je školske godine pobjednik kviza bio dvanaestogodišnji Mate, koji je o funkcijama i povijesti Sabora, ispostavilo se, znao više od pojedinih saborskih zastupnika. Više o tome pročitajte ovdje.

Pravila Natjecanja Za Kviz Znanja o Hrvatskom Saboru by srednja.hr on Scribd