Pretraga

Kolinda: Rektor Sveučilišta u Mostaru nije dio mog stožera

A- A+

Nastavno na informacije kojima raspolaže Jutarnji list, prije dva dana objavili smo kako je rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić postao dio izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović. Predsjednička kandidatkinja u jučerašnjem je sučeljavanju, međutim, opovrgnula tu informaciju. Na naš upit sudjeluje li rektor na bilo koji drugi način u njezinoj kampanji, nisu odgovorili ni HDZ, ni izborni stožer gđe Grabar- Kitarović, a ni sam Tomić.

screenshot: RTL

– Pazite paradoksa, sada je u kampanji stanoviti Tomić, rektor u Mostaru, rekao je u RTL duelu u ponedjeljak navečer Zoran Milanović.

Izdvojeni članak

Rektor Sveučilišta u Mostaru postao dio izbornog stožera Grabar-Kitarović

Predsjednički kandidat u prvom sučeljavanju uoči drugog kruga predsjedničkih izbora, pitao je svoju protukandidatkinju i aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović je li u redu da rektor Sveučilišta u Mostaru sudjeluje u njezinoj kampanji.

Nakon što su tu informaciju prije nekoliko dana, podsjećamo, izvori iz HDZ-a potvrdili za Jutarnji list, objavili smo članak sa životopisom prof. dr. sc. Zorana Tomića.

Kolinda tvrdi da Tomić nije dio njezina stožera

Međutim, Grabar-Kitarović u sinoćnjem je sučeljavanju odgovorila kako se radi o neistinitoj informaciji.

– Ne, nije. On nije dio mog stožera, kazala je predsjednička kandidatkinja.

– A nije? E, onda mi je drago, odgovorio je Milanović.

Napomenuo je kako se Sveučilište u Mostaru financira iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

–  To je sveučilište koje živi iz proračuna. Kada je trebalo dati milijune mostarskom sveučilištu, na molbu Dragana Čovića, bio sam to. Ulagali smo u niz projekata, škole, crkve…, nabrojao je Milanović.

Bez pojašnjenja

Izdvojeni članak

Sveučilište u Mostaru: Za nas Hrvati nisu strani studenti

Sudjeluje li na koji drugi način u kampanji aktualne predsjednice za njezin novi mandat, pitali smo samog Tomića, ali i HDZ te izborni stožer Grabar-Kitarović.

Nitko od njih nam do trenutka pisanja ovog teksta nije odgovorio. Njihove odgovore objavit ćemo čim ih dobijemo.

Inače, rektor Sveučilišta u Mostaru po funkciji je i član Rektorskog zbora Republike Hrvatske, ali u njemu nema pravo odlučivanja. Budući da je Sveučilište u Mostaru jedino sveučilište u Bosni i Hercegovini na kojem se nastava odvija na hrvatskom jeziku, ono se često financira iz proračuna RH.

Kolinda: Rektor Sveučilišta u Mostaru nije dio mog stožera
Share via
Copy link
Powered by Social Snap