Pretraga

Komad fasade sa zgrade u Zagrebu ozlijedio 16-godišnjaka, završio u bolnici

A- A+

Kada se 16-godišnji dječak za vikend šetao Zagrebom, na glavu mu je sa zgrade pao komad fasade koji ga je ozlijedio. S njim je u tom trenu bila i njegova kuma koja ga je odvela u bolnicu na šivanje rane.

Foto: Pixabay

Više od godinu dana nakon potresa u Zagrebu, prolazak pokraj oštećenih zgrada može vas koštati odlaska u bolnicu. Upravo to se dogodilo 16-godišnjem dječaku koji je prošlog vikenda šetao Ilicom kada mu je na glavu pao komad fasade koji se odlomio od pročelja, prenosi dnevnik.hr. S njim je u tom trenutku bila i njegova kuma.

– Šetala sam sa svojim kumčetom Gundulićevom i u prolazu nam je pao komad fasade na glavu. Ja sam dobro prošla, bio je samo udarac bez nekih gorih posljedica, no on je završio na Rebru na šivanju glave, bila je CT obrada, ali uglavnom vrlo neugodna situacija. Imali smo sreće u nesreći, rekla je Valentina Vrbanc u prilogu Dnevnika Nove TV.

Izdvojeni članak

Građevinari su 2012. ustanovili da zagrebačka škola nije sigurna, a djeca idu u nju i nakon potresa

Dodala je i kako su prvo pomislili da se opet radi o potresu.

– Kako su nastavili padati komadi fasade i prašine, pomislila sam da je opet potres pa sam ga povukla sa strane. No, kad je prestalo sjeli smo na terasu kafića i pričekali dolazak hitne pomoć. Njegovo lice bilo je puno krvi, kapalo je po podu, odjeći, zbilja neugodno, ispričala je Vbranc za Novu Tv.

Nakon ovakvog incidenta, koji je vrlo lako mogao postati i tragedija, postavlja se pitanje tko će odgovarati za ozljeđivanje ljudi na ulicama. Ironično je da se u zgradi s koje je pala fasada na 16-godišnjaka nalazi Gradski ured za obrazovanje. Iako zgradu koristi grad Zagreb, sama zgrada je u vlasništvu države, prenosi dnevnik.hr.

Izdvojeni članak
potres zagreb

Potres oštetio i nekoliko škola u Zagrebu, u tijeku je sanacija

– Svaku štetu iz nečije imovine prema nekome drugome treba nadoknaditi vlasnik te imovine, objasnio je Dražen Pomper, voditelj Grupacije upravitelja Grada Zagreba za dnevnik.hr.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da će se utvrditi postoji li odgovornost grada za ovu situaciju te da će se onda grad pobrinuti da se takvo što više ne ponovi.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap