Pretraga

Komentar: Studenti po domovima spavaju sa žoharima, a Boras za sebe pravi uvredljivo raskošnu inauguraciju

A- A+

Spektakl koji se sprema neukusan je i uvredljiv u prvom redu za studente – iste one koji spavaju u hladnim i ruševnim domovima, iste one koje se reketari zbog dugova SC-a.

Novoizabrani rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras bit će inauguriran danas u 12 sati u dvorani HNK na Trgu maršala Tita. Ova vijest samo po sebi ne bi bila ništa senzacionalno. Naime, vrijedna je ona s informativne strane, no senzacije ne bi bilo da se novi rektor nije potrudio napraviti takvom.

U vrijeme kad najveće hrvatsko sveučilište tone sve dublje u treći ili četvrti razred na svjetskim listama, kad pojedinim fakultetima Damoklov mač milijunskih dugova visi nad glavom, a studenti spavaju sa žoharima i broje preostale lipe na X-icama Damir Boras od svog ustoličenja radi spektakl.

Izdvojeni članak

Inauguracija novog rektora Borasa ponovno će u Zagrebu zaustaviti promet

Dvorana Sveučilišta nije dovoljno velika da primi sve uzvanike pa se iznajmio HNK, a kako ne bi slučajno ovaj vrhunac karijere kontroverznog bivšeg dekana Filozofskog fakulteta prošao nezapaženo na sat vremena će se zatvoriti i promet na Trgu maršala Tita. Da spektakl bude potpun pobrinut će se i režiser Jakov Sedlar koji je osmislio ceremoniju.

Pretpostavio je Boras da će parada kiča biti trn u oku mnogima pa je brže bolje istaknuo kako mu Sedlar, njegov dobar prijatelj, neće naplatiti svoje usluge, a čak je i HNK prepolovio cifru najma s 40 na 20 tisuća kuna. Catering, kaže novi rektor, bit će najpovoljniji mogući.

Lijepo, baš lijepo što ste štedljivi rektore no nije poanta samo u novcu već u gesti. Spektakl koji se sprema neukusan je i uvredljiv u prvom redu za studente – iste one koji spavaju u hladnim i ruševnim domovima, iste one koje se reketari zbog dugova SC-a.

No Boras ni kao dekan FFZG-a nije pokazivao previše razumjevanja za prava i osjećaje studentata tijekom njihove borbe protiv školarina tako da se sada možemo samo nadati da će svojim stolovanjem opravdati i zaslužiti ovaj cirkus.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap