Pretraga

Konačne rang liste za upis u srednju školu objavit će sutra u podne

Konačne rang liste za upis u srednju školu objavit će se na internet stranici upisi.hr u subotu točno u 12 sati. Kandidati će ostvariti pravo upisa samo u onaj program na čiju su ljestvicu poretka u tom trenutku svrstani. Nakon objave učenici će moći ispuniti i upisnicu koju moraju donijeti u srednju školu najkasnije do 17. srpnja.

Učenici koji ove godine upisuju srednju škole konačni poredak na ljestvicama za upis saznati će sutra u podne. Tako će 42 824 osmaša saznati gdje će nastaviti svoje obrazovanje. Budući srednjoškolci će nakon objave moći ispuniti i upisnicu na kartici ‘Moj odabir’, koju moraju donijeti u srednju školu u kojoj su ostvarili upis najkasnije do 17. srpnja.

Kandidati koji su stekli pravo upisa u programe za koje je uvjet i dostava dodatne dokumentacije moraju uz upisnicu od 13. do 18. srpnja predati i ostale potvrde, kao što je liječnička svjedodžba medicine rada, ugovor o naukovanju i slično.

Osmaši koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom upisnom roku mogu u jesenskom konkurirati za preostala mjesta. Slobodna mjesta bit će poznata tek 21. srpnja. 2015.

Prema podacima Borisa Jokića, voditelja reforme kurikuluma, najviše osmaša bi u medicinske i turističke komerijaliste, dok su zanatski programi slabo prošli. Za zanimanje ratara, tehničara za obrađivačku tehniku, tehničara zaštite prirode te glazbenog eufonista nije se prijavio niti jedan kandidat, a samo se jedan učenik odlučio postati dimnjačar.