Pretraga

Konačno odlučeno hoće li biti odgode početka nastave

A- A+

Mnoge je učenike obradovala informacija kako bi se početak nastave mogao odgoditi za tjedan dana, odnosno 12. rujna. Međutim, đaci ipak trebaju pripremiti torbe jer nastava kreće kako je i planirano, u ponedjeljak 5. rujna.

Poput munje se društvenim mrežama proširila vijest kako se odgađa početak školske godine, što bi pogodovalo produljenju turističke sezone. Dodatna je pogodnost bila bi ta i da bi učenici u toplijim krajevima imali bolje uvjete za rad. 

Izdvojeni članak

Zbog turističke sezone traže odgodu početka školske godine

Međutim, radilo se o netočnim informacijama potkrijepljenim starim člancima iz 2012. godine, kada je nastava isto trebala započeti 5. rujna, ali se njen početak odgodio na tjedan dana, upravo zbog nesnosnih vrućina, piše Slobodna Dalmacija.

Iako su mnogi, a između ostalog i Hrvatska gospodarska komora, ‘navijali’ da nastava i ove godine krene 12. rujna, to se ipak neće dogoditi, potvrdilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta za Slobodnu Dalmaciju.

Da bi se početak nastave odgodio, županije su Ministarstvu morale podnijeti zahtjev najkasnije do 9. lipnja 2016., što nije učinjeno, pa tako nastava počinje kako je i planirano, u ponedjeljak 5. rujna.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap