Pretraga

Konačno riješen misterij star 126 godina, otkriven identitet Jacka Trbosjeka

A- A+

Vjerojatno nema osobe u modernom društvu koja barem nije čula za ozloglašenog Jacka Trbosjeka. Na engleskom Jack the Reaper, koji je sijao strah ulicama Londona u 19. stoljeću ubijao je svoje žrtve na ritualan način, a o njemu su snimljeni i filmovi te napisane knjige i stripovi. Jedan od prvih poznatih serijskih ubojica konačno bi mogao, kako se čini, postati poznat i po svom stvarnom identitetu.

www.yorkmix.com

Jedan od najpoznatijih negativaca svjetskog glasa koji je ubijajo prostitutke u Londonu u 19. Stoljeću konačno bi mogao, nakon čak 126 godina neznanja, biti prokazan. Zloglasnom Jacku Trbosjeku do dan danas identitet je, uz sva moguća nagađanja i istrage, ostao nepoznat. No, čini se kako su mu pomoću moderne metode DNK analize konačno ušli u trag, piše DailyMail.

Misterij i nebrojene teorije

Pravi identitet Jacka Trbosjeka koji je sijao smrt ulicama Londona krajem 19. stoljeća, bio je misterij punih 126 godina te izvor mnogih teorija, a stručnjaci kao nikada do sada nisu sigurniji u njegov pravi identitet. Do sada je bilo raznih teorija o njegovu identitetu, a priča o najmisterioznijem serijskom ubojici u povijesti i danas je intrigantna forenzičnim stručnjacima.

Naime, svjetski poznati stručnjak za DNK analizu tvrdi da je Jack Trbosjek bio poljski imigrant Aaron Kosminski, koji je bio jedan od šest glavnih osumnjičenih u povijesno poznatom misteriju londonskih serijskih ubojstava prostitutki kojima su ritualno izvađeni svi organi. Navodno je 23- godišnji Poljak bio imigrant i frizer u Londonu kada se serija ubojstava dogodila.

Izdvojeni članak

Svijet se pita kako je moguće biti tako blago kažnjen za ubojstvo toliko ljudi

Razotkrio ga žrtvin šal

Šal koji je pronađen na jednoj od žrtava analiziran je modernim forenzičnim tehnikama. Otkriveno je kako se na njemu, osim njezina DNK, nalazio još jedan – onaj ubojice. Taj trag bio je dovoljan da se detaljnom analizom dođe do iznimnog traga koji je istražitelje doveo do imena Aarona Kosminskog.

Jari Louhelainen koji analizira povijesna mjesta zločina, usporedio je DNK sa šala s DNK rođaka žrtve te rođaka osumnjičenika. To ga je dovelo do Aarona Kosminskog. Za brutalna ubojstva u siromašnim četvrtima Londona, tada je bilo osumnjičeno 100 osoba. Ubojica je ubijao prostitutke koje su ondje živjele tako što bi im prvo prerezao vrat, a potom osakatio tijela. Ostao je zapamćen po brutalnim ubojstvima i strahu koji je sijao Londonom 19. stoljeća.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap