Pretraga

Konačno smo i to dočekali: ZET uvodi WiFi u tramvaje i autobuse

A- A+

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić s voditeljicom ZET-a Ljubom Žgelom predstavio je danas projekt bežičnog interneta u vozilima javnog gradskog prijevoza. WiFi financiran javnim sredstvima od subote će biti dostupan u ukupno 118 ZET-ovih vozila.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Nakon provedenog pilot projekta u tri ZET-ova tramvaja i tri autobusa, bežični internet od ove će subote biti dostupan u 60 tramvaja i 58 autobusa. Plan je navedenu uslugu uvesti u 142 niskopodna tramvaja i 213 autobusa, a iz Grada kažu kako se implementacija sustava za bežični internet u ostala vozila nastavlja i njen završetak se očekuje u prvoj polovici 2019.

Izdvojeni članak

[FOTO] Jeste li se već provozali njime? Sveučilište u Zagrebu dobilo je svoj tramvaj

– Cilj projekta je dodatno podizanje standarda usluge javnoga prijevoza u Zagrebu, što je već ranije potvrdio i pilot projekt besplatnog interneta u tri tramvaja i tri autobusa. Usluga besplatnog interneta bit će omogućena svim korisnicima, a funkcionira na način da se korisnika nakon spajanja na internetsku mrežu u vozilu dovodi do internetske stranice ZET-a, a nadalje je omogućeno slobodno ‘surfanje’. Okvirni sporazum sklopljen je početkom godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 19,8 milijuna kuna, poručuju iz Grada Zagreba.

Osim projekta javno financiranog bežičnog interneta, danas su, a netom prije početka manifestacije Advent u Zagrebu, predstavljena i dva nova turistička autobusa te 12 novih elektro-vozila za prijevoz putnika, s pet sjedećih mjesta. Nova vozila prvenstveno će poslužiti za prijevoz turista središtem grada.

Copy link
Powered by Social Snap