Pretraga

Konzum raskrinkao profesoricu koja je pisala Vladi: Ne radi kod nas za 2.000 kuna

A- A+

Tvrdeći da već pet godina kao profesorica informatike ne može pronaći stalan posao, nastavnica Ivana Stuparić iz Međimurja Vladi RH uputila je oštro pismo. U njemu piše kako godinama radi kao zamjena i tvrdi – informatičara ima, ali ne i posla. Koncem svake nastavne godine strepi hoće li u sljedećoj pronaći posao u skladu s diplomom koju, a dok se to ne dogodi, piše u svome pismu Stuparić, morala se preko ljeta zaposliti u Konzumu za 2.000 kuna. Reakcija stiže iz Konzuma, odakle tvrde – gospođa nije njihova zaposlenica, a da jest, plaća za puno radno vrijeme bila bi joj bila između 4.000 kuna i 6.850 kuna neto.

Foto: pixabay/obrada: srednja.hr

Ogorčena na stanje na tržištu rada za profesore informatike, svoje je pismo profesorica Ivana Stuparić uputila Vladi RH putem Facebooka. U jednom dijelu piše kako je, zbog nemogućnosti pronalaska stalnog posla, počela raditi u Konzumu.

– Sumirat ću samo još jednom bit ovog mog posta: Molim vas prestanite lagati sve nas da posla za informatičare ima, a nema ga jer ja sad ne bi bila prisiljena raditi u dućanu za 2.000 kn jer drugog izbora nemam!, napisala je nastavnica na kraju svog pisma koje je naknadno uklonjeno s Facebook stranice Vlade.

Na njeno pismo reagirali su iz Konzuma, tvrdeći kako je gospođa bila na razgovoru za posao, ali nije njihova zaposlenica, a da jest, plaća za puno radno vrijeme bila bi joj bila između 4.000 kuna i 6.850 kuna neto. Reakciju Konzuma prenosimo u cijelosti.

Izdvojeni članak

Oštro pismo profesorice Vladi RH: Ovoga ljeta radit ću u Konzumu za 2.000 kuna

Moramo vas obavijestiti da gospođa Stuparić ne radi u Konzumu, a kada bi i bila zaposlenica s punim radnim vremenom, njena bi primanja bila između 4000 kuna i 6850 kuna neto, ovisno o tome gdje bi radila odnosno bi li prihvatila posao na nekoj od sezonskih lokacija.

Gospođa Stuparić je bila u Konzumu na razgovoru za posao u trenutku kada nije bila u mogućnosti raditi puno radno vrijeme te joj je na njen zahtjev ponuđen ugovor na pola radnog  vremena. Prije početka rada nazvala je u Konzum i rekla da odustaje od ponuđenog posla jer je dobila posao u školi na puno radno vrijeme.

Vjerujemo da vam je radi relevantnosti vašeg portala i točnog informiranja vaših čitatelja bitno imati precizne i vjerodostojne informacije pa vam ih iz tog razloga donosimo u privitku.

Konzum u posljednje dvije godine neprestano radi na poboljšanju uvjeta rada svojih zaposlenika, pružajući brojne pogodnosti iznad zakonski propisanih obveza poput isplate božićnice, uskrsnice, regresa, dara za djecu i plaćenog privatnog zdravstvenog osiguranja.

Mogućnost isplate neoporezivog dijela za nagrade Konzum je iskoristio gotovo u potpunosti još u 2018. godini isplativši radnicima božićnicu u većem iznosu, od 1.500 kuna. S početkom ove godine povećana su primanja zaposlenicima u neto iznosu od 350 kuna, a to se povećanje odnosi na sve one kojima se plaća obračunava na temelju koeficijenta te se isplaćuje trajno, kao dodatak uz mjesečnu plaću u iznosu koji je u cijelosti neoporeziv. Pritom se u obzir uzima efektivan rad, odnosno prisutnost na radu u prethodnom mjesecu.

Od početka ove godine Konzum je zaposlio više od 1.100 novih kolega, najviše u maloprodaji i logistici, a znakovit je podatak da je više od 70 posto sezonskih zaposlenika prošlih godina prepoznalo Konzum kao mjesto na kojem žele nastaviti raditi.

Naposljetku, uz poticajno radno okruženje i pozitivnu, timsku atmosferu, Konzumovim djelatnicima nudi se i mogućnost rada na nepuno radno vrijeme, što je zanimljivo roditeljima, studentima i svima kojima je to bitno radi usklađivanja privatnih i poslovnih obveza.

Copy link
Powered by Social Snap