Pretraga

Koprivnički srednjoškolci prolaznicima čitali poeziju s prozora

A- A+

Učenici koprivničkih srednjih škola u subotu su prolaznicima čitali poeziju s prozora gradskog muzeja.  Recital ‘Poezija za van’ dio je projekta ‘Blok sat’ koji provode udruga maMuze i tri srednje škole u Koprivnici.

Foto: maMUZE

Udruga za promicanje kulture i umjetnosti posljednje dvije godine radi na edukaciji mladih iz Koprivnice i okolice te ih potiče na razvoj kritičkog razmišljanja i kreativno stvaralaštvo.

Stihovi i rublje na štriku

Učenici Srednje škole Koprivnica, Obrtničke škole Koprivnica i Gimnazije Fran Galović u subotu su s prozora Galerije  čitali autorsku i odabranu poeziju. Prozori su, u njihovom slučaju, bili prolazi za poeziju koja je trebala stići do prolaznika i postati dio njihove svakodnevice kao i ulaz u osobni svijet čitača, srednjoškolaca.

Prozori Galerije bili su ukrašeni užetom s kojega je visjelo bijelo rublje te stihovima ispisani papiri. Tim se simboličnim činom nastojalo potaknuti građane da poeziju uključe u svoj život, da im postane svakodnevna kao i pranje rublja ili plaćanje računa.

Izdvojeni članak

Koprivnički gimnazijalac prvi na natjecanju ‘MATH – Factor’ održanom na Cipru!

Poezija za doma

Sudionici projekta nagradili su prolaznike šalicama za kavu u kojima se nalaze papiri s otisnutom poezijom ispraćajući ih kući s poklonom u stihu kako bi i doma nastavili njegovati odnos prema poeziji i književnosti.

Projekt su podržali grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija, a udruga maMuze planira ga ponoviti u rujnu. Učenicima ovo nije prvi ovakav projekt, a već su sudjelovali u sličnom programu ‘Stihovi u džepu’

Koprivnički srednjoškolci prolaznicima čitali poeziju s prozora
Share via
Copy link
Powered by Social Snap