Pretraga

Kreće obnova zgrade pa dvije zagrebačke škole sele na novu adresu: Evo gdje će učenici imati nastavu

Dvije zagrebačke škole, Područna škola Savska i XI. gimnazija, u drugom polugodištu sele iz svoje zgrade u Savskoj 77. Ta zgrada ide u cjelovitu obnovu nakon potresa, a učenici će nastavu slušati na novim lokacijama.

učiteljski fakultet zagreb

Učiteljski fakultet Zagreb, zgrada u Savskoj ulici 77
Foto: ufzg.unizg.hr

Gotovo tri godine nakon što im je zgrada oštećena u potresu, dvije zagrebačke škole dočekale su obnovu. Područna škola Savska, od Osnovne škole Davorina Trstenjaka i XI. gimnazija, naime, dijele prostor na adresi Savska 77, a s njima se tu nalazi i Učiteljski fakultet. Faks je nedavno dobio europska sredstva za obnovu zgrade zbog čega će u drugom polugodištu učenici obiju škola nastavu slušati na drugim lokacijama.

Područna škola seli u matičnu

Učenici područne škole Osnovne škole Davorina Trstenjaka preselit će na adresu matične škole, u Krčkoj ulici 3. Kako nam je kazao ravnatelj Darko Cindrić, nastavu će organizirati u skladu s prostornim uvjetima. Prema sadašnjoj projekciji moći će, kaže nam, smjestiti sve razredne odjele.

Vrijeme selidbe nije poznato jer u školi, kaže nam ravnatelj Cindrić, još nemaju službenu informaciju o početku radova. O tome sigurno više znaju na Učiteljskom fakultetu, ističe. Roditelji i učitelji su već od prije upoznati s mogućom selidbom i za to, istaknuo je ravnatelj, imaju razumijevanja.


UČITELJSKI DOBIO SREDSTVA ZA OBNOVU

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu prijavio se na javni natječaj za dodjelu sredstva za obnovu zgrade od potresa u Savskoj 77, koju dijeli s dvjema školama. Odobrena su im bespovratna sredstva iz Fonda solidarnosti Europske unija za cjelovitu obnovu zgrade od potresa.


Gimnazijalci idu u Tehničku školu

I škola koja dijeli prostor s njima, XI. gimnazija, morat će seliti u drugom polugodištu. Nastava za gimnazijalce u drugom će se polugodištu, kako doznajemo, održavati u turnusima i to u Tehničkoj školi Zagreb, na adresi Palmotićeva 84.

O tome su obaviješteni roditelji i učenici, što putem vijeća, što putem roditeljskih sastanaka, a dodatne će informacije u narednom periodu biti objavljene i na Oglasnoj ploči te web stranici škole. Doznajemo to iz maila koji je ravnateljica Maja Sečić Kopinč uputila, među ostalim, i učenicima škole, a nama se na mail javio jedan od njih.

Nezadovoljan je što su informacije o selidbi dobili tek dva mjeseca prije početka drugog polugodišta, kada bi nastavu trebali početi slušati na skroz drugoj lokaciji. Njihovi se roditelji bune, također, jer ne znaju koliko će biti turnusa, a detaljnijih informacija, u trenutku kad smo dobili mail od učenika, nije bilo.

Nakon tog maila upit smo poslali i ravnateljici XI. gimnazije da ju pitamo kad će krenuti selidba i koliko će dugo učenici slušati nastavu u Tehničkoj školi. Od ravnateljice smo dobili samo šturi odgovor da se za sva pitanja o preseljenju obratimo Gradskom uredu za obrazovanje.

Copy link
Powered by Social Snap