Pretraga

Kreću upisi u srednje škole: Pogledajte broj mjesta po školama i koji su važni datumi jesenskog roka

A- A+

Ljetni rok upisa u srednje škole završen je u srpnju, a drugi ovogodišnji, onaj jesenski, započet će ove subote. U prve razrede srednjih škola na jesenskom se roku mogu upisivati oni koji nisu upisali srednju školu na ljetnom roku, ali samo u srednjoškolske programe u kojima je ostalo mjesta nakon prvog ovogodišnjeg roka. Lista škola koje provode upise u jesenskom roku objavljena je, a rok za prijavu programa je 25. kolovoza.

Foto: Unsplash

Ove subote, 20. kolovoza i službeno započinje jesenski rok upisa u srednje škole. Tog datuma u podne započinje prijava u sustav upisa, ali i prijava onih obrazovnih programa u kojima je ostalo mjesta nakon ljetnog roka.

Prijave škola do 25. kolovoza

Prema odluci Ministarstva, dva dana kasnije, 22. kolovoza, završavaju prijave škole koje imaju prijemne ispite ili neke druge dodatne provjere. Ti prijemni održat će se u utorak i istoga dana škole unose rezultate.

Srijeda, 24. kolovoza, zadnji je dan kada osmaši mogu unijeti prigovor na podatke koji se nalaze u online sustavu, primjerice ako im je pogrešno unesena neka ocjena. Isti dan  s lista će se obrisati kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete.

Učenici škole mogu prijavljivati sve do 25. kolovoza i tada se mogućnost odabira zaključava, što označava početak ispisa prijavnica koje se razrednicima dostavljaju do 26. kolovoza. Isti dan s lista će se obrisati oni koji prijavnicu nisu dostavili, a konačne ljestvice poretka u jesenskom roku izlaze 27. kolovoza. I ove godine je otvorena mogućnost trećeg, naknadnog upisnog roka u srednje škole, a eventualna slobodna mjesta za taj rok bit će objavljena prvog rujna.

Izdvojeni članak

20 srednjoškolskih programa u Zagrebu koje su upisali učenici s najviše bodova

Gdje je ostalo mjesta?

Nije nepoznanica da Ministarstvo svake godine odredi kvotu za upise u prve razrede srednjih škola koje je daleko veća od stvarnog broja učenika koji završavaju osnovnu. Prije nekoliko dana objavljena je i konačna tablica sa slobodnim mjestima u jesenskom roku.

Broj mjesta za upis pojedinih programa možete vidjeti u tablici u nastavku, s time da je potrebno obratiti pažnju i na to da neke škole imaju bodovni prag za upis, koji je i naveden u tablici.

Napomena: ako vam dokument ispod nije vidljiv, potrebno je osvježiti tablicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako se koristi, pogledajte u videu:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Kako se često u redakciji prisjetimo nekih zgoda i nezgoda iz srednje škole, naša iskustva odlučili smo ispričati u podcastu. Kako je izgledao odabir i upis u srednju, kako smo proveli prvi dan, tko je ‘fulao’ razred, kakva nam je ekipa tada bila te sve ono što se veže uz najljepše đačko doba, samo su neke teme o kojima smo pričali, snimku pogledajte ispod:

 

Copy link
Powered by Social Snap