Pretraga

Krenule prijave za rad na popisu stanovništva: Otkriveno i koliko će biti plaćeni

A- A+

Država zapošljava popisivače i kontorolore na ovogodišnjem Popisu stanovnika koji će se održati najesen. Prednost pri zapošljavanju imaju studenti i nezaposleni, prijave su počele u srijedu, a već prvog dana prijavilo se 1.800 zainteresiranih kandidata.

ilustracija: Scott Graham za Unsplash

– Za ispunjeni upitnik za osobu 8 kuna, a za ispunjeni upitnik za kućanstvo 4 kune. Za preuzimanje kontrolne šifre – to je u slučaju ako je provedeno takozvano “kavi” popisivanje, znači da se građanin sam upisao u sustavu e-građanin, dakle za preuzimanje kontrolne šifre isto tako 8 kuna, pojasnila je Silvija Profeta Fabijančić, pročelnica Opće uprave Krapinsko-zagorske županije u Dnevniku HRT-a koliko će biti plaćeni popisivači stanovništva.

Kao što smo već pisali, druga faza provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021., u kojoj će sudjelovati popisivači i kontrolori, provest će se na području Republike Hrvatske od 27. rujna do 17. listopada 2021. Iznimno, Popis će se moći provoditi najdulje do 29. listopada 2021. ako se ustanovi da do 17. listopada 2021. nisu popisane sve popisne jedinice, kažu iz Državnog zavoda za statistiku.

Izdvojeni članak

Država traži popisivače stanovništva: Studenti imaju prednost pri zapošljavanju

Prednost studentima

Državni zavod za statistiku trenutno traži popisivače i kontrolore.

Uvjeti za prijavu kandidata za popisivača i kontrolora su: hrvatsko državljanstvo i boravište u RH, punoljetnost, završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje, poznavanje rada na računalu i – valjana adesa e-pošte. Prednost će pak ostvariti kandidati koji imaju višu razinu obrazovanja, iskustvo rada na prijašnjim popisima ili anketama, dobro poznavanje rada na računalu, ali i oni koji su nezaposleni i studenti te oni koji imaju mogućnost korištenja vlastitoga prijevoznog sredstva za vrijeme popisa.

Navala na prijave

Prijave za posao započele su u ponedjeljak, a traju do 15. srpnja 2021. Pri popunjavanju prijave obavezano je priložiti obostrano skeniranu fotokopiju osobne iskaznice. Za posao popisivača i kontrolora možete se prijaviti putem ove poveznice.

Već prvog dana, javlja HRT, do 18 sati više od 1.000 kandidata prijavilo se za popisivače i nešto više od 800 za kontrolore. Na području Hrvatske bit će potrebno nešto manje 800 popisivača i 1.200 kontrolora

Krenule prijave za rad na popisu stanovništva: Otkriveno i koliko će biti plaćeni
Share via
Copy link
Powered by Social Snap