Pretraga

Krenulo je poslovno natjecanje za studente, najboljem nagrada od tri tisuće kuna

A- A+

Natjecanje Realizator pred studente stavlja izazove iz stvarnog svijeta. Odvija se od 2016. godine u suradnji Zaklade Sveučilišta u Rijeci sa Znanstveno tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci Step Ri i Riječkom razvojnom agencijom PORIN, a ove će godine studenti rješavati pet poslovnih slučajeva stvarnih kompanija partnera. Pobjednik će osvojiti tri tisuće kuna, drugo mjesto dvije, a treće tisuću kuna nagrade.

realizator natjecanje

Screenshot: YouTube

Prvo riječko sveučilišno Case study natjecanje u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci koje se odvija od 2016. godine u suradnji sa Znanstveno tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci Step Ri i Riječkom razvojnom agencijom PORIN, uz potporu Primorsko-goranske županije, imena Realizator, uživa veliku popularnost. To dokazuju brojke koje svjedoče o snažnom interesu, pa je u proteklim izdanjima sudjelovao 21 subjekt iz svijeta poslovnog i javnog sektora i preko 500 studenata preddiplomske i diplomske razine studija sa 14 sastavnica Sveučilišta u Rijeci, sa Veleučilišta u Rijeci i sa Sveučilišta u Zagrebu.

Ovaj format natjecanja na inovativan način pridonosi suradnji akademske i neakademske, a osobito gospodarske zajednice. Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima i razvijajući najbolja rješenja, studenti dobivaju mogućnost prethodno stečeno znanje prenijeti u praksu, razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada i upoznati se sa potencijalnim poslodavcima. Ove godine studenti imaju mogućnost rješavanja pet zanimljivih poslovnih slučajeva sljedećih partnera:

1. Geotech d.o.o. – Kako primijeniti umjetnu inteligenciju i strojno učenje pri rješavanju inženjerskih zadataka u projektiranju?
2. Grad Kastav – Kastav 2033 – ‘pametno’ naselje
3. Jadran-galenski laboratorij d.d. – Razvoj projekta Mamina škrinjica by JGL – stvaranje novih cjeloživotnih korisnika brendova JGL Grupe
4. Marina Punat d.o.o. – Poslovna škola Marina Punat d.o.o.
5. Tower Centar Rijeka d.o.o. – Budućnost shopping centra – kako doskočiti problemima on-line kupovine te privući posjetitelje u sam centar

Izdvojeni članak
znanstvenica inženjerka

Ovo natjecanje studenata okuplja najbolje iz Europe: Požurite, prijave se uskoro zatvaraju

Studenti se prijavljuju putem linka na prijavni obrazac, a dodatne se informacije mogu pronaći na službenoj stranici.

Prva tri najbolja rješenja svih poslovnih slučajeva novčano se nagrađuju u iznosu od 3.000 kuna za prvo mjesto, 2.000 kuna za drugo mjesto te 1.000 kuna za treće mjesto. Osim novčanih nagrada, službeni partner projekta Step Ri, pobjedničkim timovima osigurava i službeni razgovor za pristup programu besplatne podrške razvoja inovativnih poslovnih ideja.

Poslovni slučajevi predstavljeni su u videu u nastavku.

realizator natjecanje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap