Pretraga

Sve je krenulo od objave na Snapchatu: Srednjoškolac pod istragom jer se sumnja da ima 30 godina

A- A+

Neobičan slučaj stiže iz engleskog grada Ipswicha, gdje je nakon objave na Snapchatu pokrenuta istraga protiv jednog učenika tamošnje srednje škole. Smatra se kako je riječ o tražitelju azila, a sve je potaknula objava drugog đaka na Snapchatu, koji se upitao što s njima u razredu traži 30-godišnjak.

foto: Pixabay

Britanska agencija za unutarnju sigurnost, Home Office, pokrenula je istragu kojom će pokušati doći do odgovora koliko je zapravo star novi učenik Srednje škole Stoke Ipswichu, prenosi Telegraph.co.uk. Učenik 11. razreda tvrdio je prilikom upisa da ima 15. godina i dolazi iz Irana, a školu u Ipswichu upisao je u rujnu ove godine.

Izdvojeni članak

Studiranje u Grčkoj: Između učenja, prosvjeda i imigranata

Istraga je pokrenuta nakon što je jedan od đaka iz razreda na Snapchatu objavio fotografiju mladića uz pitanje ‘što s njima na matematici traži jedan 30-godišnjak’. Zabrinuti roditelji kontaktirali su zbog toga školu, a ravnatelj škole Home Office.

– Gledajući fotografije tog čovjeka, očito je stariji od 30. Kako netko takav može jesti s djecom, presvlačiti se s njima i učiti istovremeno se pretvarajući da je tinejdžer. Mogao bi biti bezopasan, ali i opasan čovjek. Strah me i pomisliti što bi se moglo dogoditi da započne vezu s mladom djevojkom koja misli da je njenih godina, kazala je za Telegraph.co.uk majka jednog učenika koja tvrdi da mladić ne razumije dobro engleski jezik te zbog toga teško prati i samu nastavu.

Učenik nad kojim se provodi istraga u ovom trenutku ne pohađa nastavu, a kako se smatra da je u državu stigao bez dokumenata Home Office će njegovu dob morati odrediti na drugačiji način, između ostaloga i kroz fizički izgled te način ponašanja.

Sve je krenulo od objave na Snapchatu: Srednjoškolac pod istragom jer se sumnja da ima 30 godina
Share via
Copy link
Powered by Social Snap