Pretraga

Krenuo projekt ‘Tolerancijom protiv nasilja’

A- A+

Projekt ‘Tolerancijom protiv nasilja’ održat će se i ove godine sa učenicima sedmih razreda, na području grada Zagreba, Šibensko-kninske i Karlovačke županije.

U organizaciji Crvenog križa, u osnovnim školama na području grada Zagreba, Šibensko-kninske i Karlovačke županije, i ove godine će se provoditi projekt ‘Tolerancijom protiv nasilja’, a sudjelovati
će učenici sedmih razreda.

Izdvojeni članak

Nasilje u školama: Škole prijave 14 slučajeva zlostavljanja dnevno

Nastavak uspješnog pilot projekta

Inicijatori projekta su odabrali toleranciju kao temu upravo zbog toga jer nedostatak tolerancije smatraju problemom koji svi zajedno trebamo rješavati kako bi život naše djece i mladih
u zajednici bio ljepši, kako bi pomogli odgajati ih za prihvaćanje različitosti i iskazivanje svojih stavova o onima koji različite ne prihvaćaju.

Kada je Crveni križ u 2010. godini proveo pilot projekt, na istu temu, u kojoj je sudjelovalo 16 zagrebačkih osnovnih škola, održano je preko 20 pedagoških radionica koje su obuhvatile ukupno 450 učenika.

Voditelji pedagoških radionica sa učenicima ocijenili su radionice i ukupno pilot projekt kao djelotvoran, učinkovit, održiv i relevantan u kontekstu postavljenih ciljeva. Radionice su
polučile veliki interes i kod učenika posebno u dijelu koji se odnosi na pisanje uratka na temu neprihvatljivog i nasilnog ponašanja među djecom i tolerancije među njima.

Uključen i izbor najboljih radova

Osnovne akivnosti u sklopu projekta bi ove godine trebale obuhvaćati pripremne pedagoške radionice s pedagozima osnovnih škola, koje su se održale 4. i 6. ožujka 2014. u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Zagreb i radionice ‘Euroželjeznica’, čiji broj nije ograničen, s učenicima sedmih razreda koje očekuju provesti najkasnije do 10. travnja 2014.

Izdvojeni članak

Kažnjeni sa 55 000 kuna zbog ‘žmirenja’ na nasilje pred dubrovačkom školom

Biti će izabrana tri najbolja učenička literarna uratka na temu tolerancije i neprihvatljivog i nasilnog ponašanja među djecom te će isti biti dostavljeni Crvenom križu poradi izbora tri najbolja uratka na razini grada Zagreba.

Sve materijale za sudionike pripremne radionice i za radionice s učenicima, tiska Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb.

Copy link
Powered by Social Snap