Pretraga

Kroz nove EU projekte obnovit će se 80-ak škola, vrtića i učeničkih domova

A- A+

Kroz dva EU projekta hrvatske škole, vrtići i učenički domovi mogu osigurati financije za rekonstrukciju svojih zgrada. Osamdesetak odgojno-obrazovnih ustanova dobit će 9,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izradu dokumentacije, a EU će s 50 milijuna sufinancirati i radove za tridesetak škola, vrtića i domova.

foto: STŠ Fausta Vrančića

Nakon energetske obnove studentskih soba na red su došle i škole, vrtići te učenički domovi. Iz EU fondova financirat će se izrada dokumentacije za oko 80 ustanova, dok će njih tridesetak dobiti sredstva i za radove koji će im povećati energetsku efikasnost pa smanjiti troškove za režije, objavljuje Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Izdvojeni članak

Vinkovačka srednja škola opremila školu novcem iz EU fondova

Na oba natječaja pristiglo je blizu 400 projektnih prijedloga koji se natječu za gotovo 60 milijuna kuna. Škole i vrtići te domovi za učenike kroz energetsku obnovu mogu ostvariti značajne uštede.

Tako će, prema napisanom projektu, Osnovna škola Nikola Tesla u Rijeci ostvariti uštedu u potrošnji energije od čak 47 posto.

Time će si značajno smanjiti režije pa ušteđena sredstva mogu preusmjeriti na podizanje kvalitete obrazovanja za svoje učenike.

Kroz nove EU projekte obnovit će se 80-ak škola, vrtića i učeničkih domova
Share via
Copy link
Powered by Social Snap