Krstičević širi vojsku: Ministarstvo obrane zapošljava 200 mladih osoba, provjerite koji su uvjeti

Ovih dana hrvatska je vojska posebno angažirana u Gorskom kotaru kojega je okovao snijeg i to na poslovima čišćenja snijega. DHMZ za četvrtak najavljuje i novi snijeg, a slučajno ili ne, baš pred tu najavu Ministarstvo obrane raspisalo je natječaj za zapošljavanje 200 mladih vojnika i mornara.

Foto: MORH

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske danas je raspisalo natječaj za ugovorni prijam vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu, sukladno Zakonu o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske i Planom prijama osoblja u djelatnu vojnu službu za 2018. godinu.

[VIJEST U BROJCI] Provjerite koliko je ljudi služilo vojni rok u Hrvatskoj do njegova ukidanja

– U vojničku službu u trajanju od četiri godine prima se sveukupno 200 kandidata i kandidatkinja za vojnika i mornara s početkom službe 20. ožujka 2018. godine. Posebni uvjeti za prijam vojnika i mornara propisani člankom 36. Zakona su: srednja stručna sprema, najviše navršenih 27 godina života do kraja 2018. godine te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok. Na natječaj se mogu prijaviti i kandidati koji imaju stručnu spremu višu od propisane posebnim uvjetima uz obvezni probni rad od šest mjeseci. Prije prijama u službu u Oružane snage Republike Hrvatske kandidati će proći odabirni postupak u skladu s Pravilnikom o načinu i postupku privlačenja, oglašavanja i odabira za prijam u djelatnu vojnu službi i kadetsku službu. Kriteriji i postupak za utvrđivanje uvjeta propisani su Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske, stoji u natječaju MORH-a.

Dodatna napomena jest kako kandidati i kandidatkinje sa završenim dragovoljnim vojnim osposobljavanjem ili odsluženim vojnim rokom vlastoručno potpisane prijave trebaju predati u roku od 8 dana od objave natječaja Narodnim novinama.

Odgovori