Pretraga

Kruh za poslije: S par kuna nekome uljepšajte predblagdansko vrijeme

A- A+

Na Facebooku je još u srpnju osvanula inicijativa ‘Kruh za poslije’, a sada pet mjeseci kasnije akcija je poprimila široke razmjere. Naime princip djelovanja je takav da u pekarama koje su omogućile ovaj sistem, prilikom kupovine bilo kojeg proizvoda, platite kruh za poslije koji ostavljate na mjestu kupnje. Netko tko nema novca za kruh pita imate li kruh za poslije i nakon toga osoblje mu ga udijeli. U akciju se do sada uključilo preko 110 pekara u 30-ak hrvatskih mjesta.

Screenshot: Facebook

Facebook akcija nastala pod inicijativom portala Dobrote, ‘Kruh za poslije’, pokrenuta je prije pet mjeseci, kao još jedan način da se pomogne onima kojima je to najpotrebnije. Naime do sada se akciji priključilo preko 110 pekara iz cijele Hrvatske, a posebno se obzirom na veličinu grada ističu Vinkovci u kojima je 13 pekara prihvatilo sistem ‘Kruh za poslije’.

Izdvojeni članak

Studenti EFZG-a pokrenuli projekt kojim pomažu ugroženim društvenim skupinama

Prva pekara koja je prihvatila sudjelovanje bila jedna iz Kutine

Stvar funkcionira, prilikom kupnje bilo kojeg proizvoda u pekari, platite kruh, koji zapravo ostavljate na mjestu kupnje.

Onda netko tko nema novaca da kupi ovaj osnovni hranidbeni proizvod pita imate li kruh za poslije te mu ga osoblje udjeli.

Kroz ovu humanitarnu akciju se željelo potaknuti što više ljudi, da u svojim lokalnim pekarama pitaju vlasnike da se priključe.

Prva pekara koja je odlučila sudjelovati nalazi se u Kutini.

Izdvojeni članak

Studenti Prava rješavaju građanima zakonske probleme potpuno besplatno

Nema garancije da će kruh dospjeti u prave ruke, ali…

Organizatori inicijative ‘Kruh za poslije’ su dobivali dosta upita o tome kako će znati ako ostave novac za kruh, da će on dospjeti u prave ruke.

– Zlouporaba će, naravno, uvijek biti, ali poanta ove humanitarne akcije je da u ljudima pobudimo dobro, a ne loše.
Ako unaprijed mislimo da će netko iskoristiti našu dobrotu, zauvijek ćemo okretati glavu od potrebitih i nikad nećemo pružiti ruku pomoći.
Vjerujemo u reklame koje nas uvjeravaju u čudesa, pa povjerujmo onda u najveće čudo zvano čovjek, stoji u jednom statusu koji su objavili s Facebook stranice Kruh za poslije. Inače stranici je dalo like gotovo osam tisuća ljudi do sada.

Treba dodati da je ova inicijativa sudjelovala i u humanitarnim akcijama druge vrste, koje su polučile uspjeh. Spomenuta Facebook stranica ima popis svih pekara, u kojima je moguće ostaviti kruh za poslije. Tako da ako želite nekome uljepšati ovo predblagdansko vrijeme, pogledajte gdje vam je najbliža takva pekara ili svoju lokalnu zamolite da se uključi u akciju.

Kruh za poslije: S par kuna nekome uljepšajte predblagdansko vrijeme
Share via
Copy link
Powered by Social Snap