Pretraga

Kuća, stanovi i zemljišta vrijedni milijune kuna: Objavljena imovinska kartica ministra Fuchsa

A- A+

Nakon što Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdi sadržaj izvješća o imovinskom stanju dužnosnika, državni dužnosnici imaju rok od 30 dana za podnošenje tog izvješća, poznatog i kao imovinska kartica. Svoju karticu popunio je i ministar Radovan Fuchs.

Foto: srednja.hr

Kao i njegovi ostali kolege u Vladi, svoju imovinsku karticu ovih je tjedana popunio i ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs.

Prema izvješću o imovinskom stanju dužnosnika, ministar Fuchs ima neto plaću od 18.246 kuna, dok u brutu ona iznosi 29.843. Ostalih prihoda ili plaća ostvarenih kod drugog poslodavca nema.

Njegova supruga, Maja Fuchs, zaposlena je na Pravosudnoj akademiji, a neto iznos njene plaće je 8.125 kuna, što u brutu iznosi 12.194 kuna.

Izdvojeni članak
radovan fuchs

‘Stari lisac’ i ‘osoba s integritetom’: O Fuchsu govore bivša premijerka Kosor i tri cijenjena profesora

Suvlasnik kuća i zemljišta u Zagrebu vrijednih milijune kuna

Kreditnih obaveza ministar Fuchs nema, a posjeduje ili je suvlasnik značajnog broja nekretnina. Prema izvješću, 40-postotni je suvlasnik kuće s okućnicom u zagrebačkim Šestinama. Površina kuće je 1.284 m2, a Fuchs je u izvješću vrijednost naslijeđene kuće procijenio na točno pet milijuna kuna.

Osim kuće u Šestinama, ministar Fuchs naslijedio je i šest građevinskih zemljišta u tom kvartu. Svima je suvlasnik, površina najmanjeg zemljišta je 25 m2, a najveća dva 1.244 i 1,507 m2. Vrijednost najmanjeg zemljišta Fuchs je u imovinskoj kartici procijenio na 25.000 kuna, dok za najveća dva procjenjuje da vrijede po 1,2 i 1,5 milijuna kuna.

Uz kuću i građevinska zemljišta, ministar je suvlasnik i tri stana u Zagrebu – jednog veličine 42 m2, drugog veličine 46 m2 i trećeg veličine 80 m2. Kao tržišnu vrijednost najmanjeg stana ministar je naveo iznos od 320.000 kuna, a najvećeg 600.000 kuna.

Ministar Fuchs vlasnik je i dva vinograda u Veloj Luci, koje je kupio iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, a ukupne su vrijednosti oko 117.000 kuna. U Veloj Luci ministar ima i veliki voćnjak čiju je vrijednost procijenio na 102.000 kuna, čiji je suvlasnik, a vlasništvo s trećim osobama dijeli i na šumi u Raklju koja na tržištu, smatra ministar, vrijedi 302.000 kuna.

Izdvojeni članak

Radovan Fuchs najvjerojatnije je novi ministar obrazovanja: Evo njegove biografije

Posjeduje vrijedne lovačke puške i skupi sat

Kada je riječ o pokretninama koje posjeduje, ministar ima i zbirku umjetnina vrijednu 1,1 milijuna kuna, koju je naslijedio. Posjeduje i sat Chopard ESZEHA koji je dobio na poklon, a vrijedi 70.000 kuna. Fuchsova prethodnica, Blaženka Divjak, prijavila je ušteđevinu nešto veću od milijun kuna, dok sadašnji ministar obrazovanja ima ušteđenih 530.000 kuna.

Možda malo manje poznato o ‘novom-starom’ ministru jest činjenica da je član Hrvatskog lovačkog saveza već dulji niz godina. S tim u skladu, vlasnik je i dvije lovačke puške čija vrijednost iznosi 35.000 i 40.000 kuna, naveo je ministar Fuchs u svojoj imovinskoj kartici.

Imovinsku karticu ministra možete vidjeti u dokumentu u nastavku, a ako vam nije vidljiv, osvježite stranicu.

Napomena: kada je riječ o imovini u Šestinama, u kartici je navedena u četvornim hvatima, dok je u tekstu poviše preračunata u kvadratne metre.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [151.04 KB]

Share via
Copy link
Powered by Social Snap